Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης από ΕΟΤ ,σε επανασύνταξη μελέτης προχωρά η ΠΟΤΑ


Πρόσφατα η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας υπέβαλε αίτηση για επανακαθορισμό και επαναοριοθέτηση της περιοχής (επανασύνταξη μελέτης) στην Ειδική Υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Η δε επένδυση βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, μετά από κοινή υπουργική απόφαση, από την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Σ. Καλαφάτη. Μεταξύ άλλων, εγκρίνεται η δημιουργία του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Τζια. Πρόκειται για επένδυση του Ομίλου Dolphin Capital Investors ύψους 50 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία του δεύτερου μέλους της αλυσίδας Aman Resorts στη χώρα.
Εκτός από την Τζια, πρόκειται να υλοποιηθούν τουριστικές επενδύσεις στα Καλάβρυτα, τα Σκορπονέρια Βοιωτίας, τη Μήλο, την Ίο, το Λασίθι, την Κω και την Αταλάντη.
Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος σε γενικά σημεία του Ειδικού Χωροταξικού, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι όπου κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, κάποιες από τις πιο επείγουσες ρυθμίσεις του Σχεδίου θα θεσμοθετηθούν μέσω τυπικού νόμου, έτσι ώστε προτάσεις επενδύσεων να εξετασθούν με το νέο πρίσμα, καθώς η διαδικασία που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, τη δημόσια διαβούλευση και τη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας μπορεί να καθυστερήσει.
«Το Χωροταξικό έχει χαρακτήρα χωρο-αναπτυξιακό» τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, συμπληρώνοντας ότι ενσωματώνει νέα τουριστικά προϊόντα, όπως η τουριστική κατοικία, και υποδεικνύει μηχανισμούς και κίνητρα υποστήριξης των τουριστικών πολιτικών, ενώ τόνισε ότι «η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί βασικό στόχο του υπουργείου Τουρισμού».

Α.Π. "ΘΑΡΡΟΣ news.gr" 15/12/2012 19:17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου