Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Τσάρτερ από Σουηδία για γκολφ στη Μεσσηνία

Στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για τους παίκτες γκολφ μπαίνει πλέον η Ελλάδα και ειδικότερα η Μεσσηνία, καθώς όπως έγινε γνωστό, από τις αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι πρώτες οργανωμένες πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία. Βασικός προορισμός η Costa Navarino. Αν συνυπολογίσουμε ότι επί της ουσίας το γεγονός αυτό συνδυάζεται και με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την περιοχή μας από τους 6 στους 9 μήνες, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το 2013 ξεκινάει με πολύ αισιόδοξες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού.
Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην “Ε” ο εμπορικός διευθυντής της KUONI στη Σκανδιναβία και ένας εκ των 5 αντιπροέδρων της εταιρείας παγκοσμίως  Τάκης Φιλιππόπουλος  (φωτό), ο οποίος μέσα στις γιορτές βρέθηκε στην Μεσσηνία για την διευθέτηση λεπτομερειών γύρω από τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία, απευθυνόμενες κατά κύριο λόγο σε παίκτες γκολφ. “Πρόκειται για μία πτήση τσάρτερ την εβδομάδα από Στοκχόλμη προς Καλαμάτα με αεροσκάφος της Aegean. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ κάθε μία θα μεταφέρει 140 επιβάτες” σημειώνει ο κ. Φιλιππόπουλος. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη ανάλογη προσπάθεια για ολόκληρο τον ελληνικό χώρο και εφόσον υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σύντομα θα δρομολογηθούν ανάλογες πτήσεις από Κοπεγχάγη και Οσλο. Ενδεικτικό πάντως της απήχησης που έχει το γκολφ στη Σουηδία είναι ότι υπάρχουν περίπου 700 γήπεδα γκολφ, στα οποία παίζουν 500.000 παίκτες ετησίως, οι μισοί εκ των οποίων κάθε χειμώνα ταξιδεύουν στο εξωτερικό για γκολφ λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Σκανδιναβία. Ο κ. Φιλιππόπουλος πάντως μιλώντας στην “Ε” στάθηκε ιδιαιτέρως στη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε αυτή την προσπάθεια αναφερόμενος στην Costa Navarino, η οποία όπως είπε πίστεψε σε αυτή την προσπάθεια και κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις της την καθιέρωση τέτοιων δρομολογίων. 

“Ειδικοί στο χώρο του γκολφ εκτιμούν ότι οι εγκαταστάσεις γκολφ της Costa Navarino είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερες στην Ευρώπη και αυτό πλέον είναι γνωστό στο κοινό της Σκανδιναβίας” υπογράμμισε ο Πατρινός εμπορικός διευθυντής της KUONI. Αναφερόμενος δε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τόνισε ότι σε αυτή τη φάση είναι σε θέση να υποδεχθεί το συγκεκριμένο όγκο επισκεπτών, αλλά εάν τα πράγματα εξελιχθούν μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια όπως αναμένεται, τότε θα χρειαστούν σίγουρα έργα αναβάθμισης.Οι κρατήσεις για το εν λόγω δρομολόγιο πηγαίνουν πολύ καλά σύμφωνα με τον Τάκη Φιλιππόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι περίπου το 80% της πληρότητας του αεροπλάνου θα καλύπτεται κάθε φορά από άτομα που έρχονται στην περιοχή με κύριο σκοπό το γκολφ, ενώ θα υπάρχουν και άλλοι που θα έχουν ως σκοπό την περιήγηση στη γύρω περιοχή στο πλαίσιο των διακοπών τους.
Με αφορμή αυτό ο κ. Φιλιππόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, παρατηρώντας πάντως ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική πρόοδος σε αυτόν τον τομέα.Στα θετικά της Μεσσηνίας αναφέρει επίσης και την ολοκλήρωση πλέον του αυτοκινητοδρόμου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να βρεθούν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου σε μικρό χρόνο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Ο κ. Φιλιππόπουλος δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί στην πολύ σημαντική συμβολή στην οργάνωση και προβολή της Μεσσηνίας του διαχρονικού “πρέσβη” της περιοχής μας στη Σκανδιναβία Θανάση Ψαρούλη. Στο πλαίσιο της προβολής της Μεσσηνίας πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν συχνά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ αναμένεται και η έναρξη της προβολής του δημοφιλούς σουηδικού τηλεπαιχνιδιού “Mästarnas mästare” το Μάρτιο, το οποίο γυρίστηκε τον Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία και κάθε επεισόδιό του έχει κατά μέσο όρο πάνω από 2 εκατ. τηλεθεατές. Παράλληλα η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου (ΝΕΟ) στην Costa Navarino και η επικείμενη ενασχόλησή του με τις επιπτώσεις που θα έχει στο φυσικό περιβάλλον η αυξημένη τουριστική κίνηση στη Μεσόγειο, αποτελούν μία ακόμα δυνατότητα προβολής της περιοχής μέσα από τη δημοσίευση και το σχολιασμό των αποτελεσμάτων των ερευνών που θα πραγματοποιούνται με επίκεντρο το NEO στην Πύλο. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων μέσα στην επόμενη 20ετία η Μεσόγειος θα φιλοξενήσει 1,8 δισ. τουρίστες. Η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας μάλιστα στο πλαίσιο αυτό χρηματοδότησε προσφάτως το ΝΕΟ με το ποσό των 500.000 ευρώ για την έρευνα γύρω από τις επιπτώσεις στη μόλυνση των νερών, του αέρα και γενικότερα του περιβάλλοντος. 
“Το 2013 εκτιμώ ότι ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές για την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα, ο οποίος λόγω των γνωστών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών έχει υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια” κατέληξε ο κ. Φιλιππόπουλος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/12/2012

5 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ GOLF ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι άνθρωποι θα δουλέψουν εκεί για να έχουν να φάνε.
    Τι θέλεις δηλαδή; Να πούμε στους τουρίστες, που έχουν να ξοδέψουν, να μην έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές;
    Θα σοβαρευτούμε καμιά φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εεργασιακόσ μεσαίωνασ των 500 Ευρώ και των αντίστοιχων εργασιακών σχέσεων δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτύξη της περιοχήσ και της χώρασ , αλλά δημιουργούν τις συνθήκες για κοινωνικοοικονομικη ύφεση και εξάντληση φυσικών και ανθρωπίνων πόρων. Μην τρεφετε λοιπόν αυταπάτες για οικονομικά μοντέλΑ που χχρησιμοποιούνται σε χώρες της Αφρικήσ και οδήγησαν τους γηγενής πληθυσμούσ σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

      Διαγραφή
  3. ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ GOLF.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...δε θα φαμε γκολφ...θα φαμε αυτους που παιζουν γκολφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή