Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σουηδοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Μεσσηνία


Τη Μεσσηνία επισκέφτηκαν πρόσφατα για 4 ημέρες -και συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου- ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιόνας Χένινγκσον και η φωτογράφος Λίντα Γκρεν, προσκεκλημένοι του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, σε συνεργασία με τον Μεσσήνιο Θανάση Ψαρούλη που διαμένει στη Σουηδία και ο οποίος τους συνόδευε. Σκοπός της επίσκεψής τους στη Μεσσηνία ήταν να παρακολουθήσουν τη συγκομιδή της βρώ-
σιμης ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου, να επισκεφτούν ελαιώνες, παραδοσιακά ελαιουργεία, νέου τύπου ελαιοτριβεία και μονάδες τυποποίησης ελαιόλαδου, αλλά και να μιλήσουν με αγρότες και ειδικούς για το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία. 
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας -όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- ήταν η ενίσχυση αφενός του θεματικού τουρισμού και αφετέρου της κατανάλωσης ελαιοκομικών προϊόντων στη Σουηδία. 
Η επίσκεψη των Σουηδών ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ερευνητικό Περιβαλλοντικό Κέντρο της Costa Navarino και εν συνεχεία στο Ανάκτορο του Νέστορα. Εκεί φωτογράφισαν την αρχαία αποθήκη ελαιόλαδου που σώζεται μέχρι σήμερα, με τα πιθάρια όπου αποθηκευόταν το λάδι. 

Να σημειωθεί ότι ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιόνας Χένινγκσον, που έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει θέματα για τη Μεσσηνία στον σκανδιναβικό Τύπο, αρθρογραφεί σήμερα στη μεγαλύτερη ημερήσια απογευματινή εφημερίδα της Σκανδιναβίας, “Aftonbladet”. Η συγκεκριμένη εφημερίδα πουλάει 380.000 φύλλα ημερησίως, συν τις ηλεκτρονικές επισκέψεις, και θα φιλοξενήσει σε ειδικό εβδομαδιαίο ένθετο ρεπορτάζ για τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα με θέμα «Ελιά - Λάδι - Φύση - Πολιτισμός - Τουρισμός». 
Η προσπάθεια αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τη δεδομένη χρονική περίοδο την τουριστική προβολή της Μεσσηνίας, καθώς από την ερχόμενη άνοιξη ξεκινούν απ’ ευθείας πτήσεις από Σουηδία προς Καλαμάτα. Επιπλέον θα ενισχύσει και θα προβάλει το όνομα «Καλαμάτα» στην εμπορική αγορά της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας γενικότερα, μέσω των επιχειρήσεων που διακινούν ελαιόλαδο κι ελιές.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου