Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Προς δημοπράτηση το Σουληνάρι - Κορυφάσιο μέσα στο α' τρίμηνο του 2013


Υπάρχει πολιτική δέσμευση για χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου κατασκευής του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Αυτό δηλώνει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε". Ο κ. Καφαντάρης υποστηρίζει ότι εντείνονται οι προσπάθειες για κατασκευή του Ριζόμυλος - Σουληνάρι, ενώ το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος - Μεθώνη θα καθυστερήσει καθώς υπάρχουν δυσκολίες μετά τη διασταύρωση προς Στενωσιά. 

Ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με τον κλάδο Σουληνάρι - Κορυφάσιο, είναι αναγκαίος για την ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας καθώς συνδέει τις τουριστικές μονάδες της περιοχής με το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και την εθνική οδό Καλαμάτα - Τρίπολη - Αθήνα. Στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, εκτός από τις μεγάλες μονάδες της Costa Navarino λειτουργούν δεκάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και για νέες μεγάλες επενδύσεις. Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ Στέφανος Θεοδωρίδης έχει δηλώσει στην "Ε" πως «επόμενος άμεσος στόχος μας είναι η ανάπτυξη των σύνθετων πολυτελών τουριστικών κατοικιών στο "Navarino Dunes" στο Ρωμανού, καθώς και στο "Navarino Bay" στην Πύλο». Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά τα σχέδια έχουν αναβληθεί προσωρινά λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξης της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. 

«Ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι κυρίαρχο έργο στη διεκδίκησή μας, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας», αναφέρει ο κ. Καφαντάρης και επιβεβαιώνει ότι στόχος είναι η ένταξή του στο τομεακό πρόγραμμα το υπουργείου.

Ο δήμαρχος μας ενημερώνει πως έχουν προχωρήσει οι μελετητικές διαδικασίες και έχει σταλεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες γνωμοδότησης των αρμόδιων φορέων και αρχών, μεταξύ των οποίων και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην επισήμανσή μας ότι πληροφορίες από το υπουργείο κάνουν λόγο για προτεραιότητα του τμήματος Ριζόμυλος - Σουληνάρι, ενώ περνάει σε δεύτερη μοίρα το πιο δύσκολο αλλά σημαντικό έργο στο δρόμο προς Πύλο, με τις στροφές μετά τη διασταύρωση της Στενωσιάς, ο κ. Καφαντάρης απαντά: «Στόχος μας είναι να ενταχθεί και να υλοποιηθεί όλο το έργο, μαζί και με την παράκαμψη της Πύλου. Κι απ' όσο γνωρίζουμε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφορά και την παράκαμψη της Πύλου. Πρέπει να γίνει ολόκληρο το έργο».

Για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο παρατηρεί πως «είναι έτοιμο, ώριμο μελετητικά, καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη σήμανσης και έγιναν και οι επικαιροποιήσεις που χρειάζονταν», σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολιτική δέσμευση για χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013».

"ΕΛΕΥΦΕΡΙΑ" 26/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου