Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακίστηκαν 3 για τις κλοπές στην Πυλία


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας οι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας 8 Αλβανών, που άδειαζε εξοχικά Γερμανών και Αγγλων στην περιοχή της Κορώνης και της Μεθώνης, κι έστελνε τα κλοπιμαία στην Αλβανία με φορτηγό.
Οι συνήγοροι των τριών προφυλακισθέντων, Δημήτρης Καούνης, Ρούλα Μουρδουκούτα, Μαρίνος Μπηλιώνης και Σοφία Εξουζίδου ζητούν πάντως με αίτημά τους προς την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Τσέκου την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον κύριο μάρτυρα, ο οποίος οδήγησε τους αστυνομικούς στις αποθήκες με τα κλοπιμαία στο Χαρακοπιό και τη Σπερχογεία. Σύμφωνα με τον κ. Καούνη, ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα ‘πρεπε να είναι και αυτός κατηγορούμενος, καθώς όχι μόνο οδήγησε τους αστυνομικούς στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα κλοπιμαία, αλλά ήταν ο άνθρωπος που ενοχοποίησε τους τρεις προφυλακισθέντες, ενώ φαίνεται πως γνώριζε λεπτομερώς τη δράση της συμμορίας. Είπε ακόμα πως ο νεαρός σε ηλικία μάρτυρας έχει ήδη συλληφθεί επειδή βρίσκεται παράνομα στη χώρα, οπότε είναι στη διάθεση των Αρχών.

Υπενθυμίζουμε ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ένας εκ των τριών προφυλακισθέντων πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι δύο ομοεθνείς του, επιχείρησαν να του κάνουν κακό.
Αυτό φάνηκε περίεργο στους αστυνομικούς, που άρχισαν να ερευνούν την καταγγελία, και σε ένα σπίτι όπου μπήκαν βρήκαν μέσα τον νεαρό Αλβανό, ο οποίος στη συνέχεια τους οδήγησε στις αποθήκες και στους τρεις προφυλακισθέντες. 
Να σημειωθεί ακόμη ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 κλοπές, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διαπραχθεί πολλές περισσότερες καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ν.Κ. - Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου