Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η Μητρόπολη Τριφυλίας τίμησε τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για την προσφορά καθημερινού γεύματος σε 50 απόρους


Τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο τίμησε χθες το απόγευμα η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας στην ετήσια εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της, όπου έκοψαν την βασιλόπιτα και έγινε ο απολογισμός της δράσης του.
Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας με θερμά λόγια από καρδιάς για τον κ. Κωνσταντακόπουλο αναφέρθηκε στην γνωριμία τους, στην συνεργασία που ανέπτυξαν και σημείωσε ότι η βοήθειά του προς το Φιλόπτωχο Ταμείο είναι σημαντική και συνεχής, αφού πέρα από την χρηματική βοήθεια σε καθημερινή βάση προσφέρει 50 μερίδες φαγητού για το συσσίτιο της Μητρόπολης, έχοντας μέχρι τώρα προσφέρει 18.000 μερίδες φαγητού.  Σημείωσε πως από την γνωριμία μαζί του όπως και με τους συνεργάτες του και ο ίδιος διδάχτηκε. "Σπούδασα μαζί τους αφού τους διακρίνει η τιμιότητα, η ευσυνειδησία και η αστραπιαία συνεργασία" είπε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στον Γιώργο Χατζηιωσήφ επισημαίνοντας την άψογη συνεργασία που έχουν. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Κωνσταντακόπουλο και του πρόσφερε μια αγιογραφία με την Αγία Σκέπη και τους Αγίους Χαράλαμπο και Σαμψών πάνω από την Costa Navarino. Τόνισε τέλος πως το παράδειγμά του θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι.

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη, τόνισε πως όλο αυτό που κάνουν δεν είναι μόνο από τον ίδιο αλλά και από τα αδέρφια του και τις συζύγους τους. Τόνισε επίσης ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να δώσει σήμερα κανείς στην Ελλάδα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αυτό κάνουν μέσα από τον τουρισμό.

Η βραδιά πλαισιώθηκε από την χορωδία των κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας που ήταν αφιερωμένη στην ευγνωμοσύνη και την φιλανθρωπία, ενώ έγινε απολογισμός εσόδων και εξόδων του Φιλόπτωχου Ταμείου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου