Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μελέτες αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών ΣΕ ΜΕΘΩΝΗ, ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΛΟΓΓΑ


Οι μελέτες αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών σε Μεθώνη, Αγιο Ανδρέα Λογγάς και Καλό Νερό βρίσκονται σε εξέλιξη κι εκπονούνται μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Αυτό μας διευκρίνισαν από την Περιφερειακή Ενότητα, με αφορμή το θέμα της έγκρισης των μελετών αποκατάστασης των ζημιών σε παράκτιες περιοχές του νομού (Κορώνη, Πεταλίδι, Φοινικούντα, Αγιο Ανδρέα, Μάραθο, Κιτριές) από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με την εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος, «όσον αφορά τις μελέτες: 1) Στον πρώην Δήμο Kορώνης: Αποκατάσταση και προστασία διάβρωσης ακτής στα Περούλια 2) Στον πρώην Δήμο Μεθώνης: Αποκατάσταση και προστασία διάβρωσης ακτής περιοχής Λούτσας, ακτής περιοχής Σχολείου Φοινικούντας και της παραλιακής οδού Μεθώνης. 3) Στον πρώην Δήμο Αυλώνος: Αποκατάσταση και προστασία διάβρωσης ακτής Καλού Νερού. Δεν δόθηκε εντολή να εκπονηθούν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών που αφορούν τα παράκτια έργα, καθόσον υπήρξαν προβλήματα, αφενός στη χρηματοδότηση της εκτέλεσης των έργων αυτών και αφετέρου στην άμεση αδειοδότησή τους μέσω του υπουργείου Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία)».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που μας δόθηκαν, οι μελέτες αυτές που αναφέρονται στην εισήγηση, δεν έχουν σχέση με τις μελέτες που εκπονούνται μέσω της Αναπτυξιακής. Και οι υπό εκπόνηση μελέτες για τη Μεθώνη, τον Αγιο Ανδρέα και το Καλό Νερό βρίσκονται σε φάση εξέτασης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων κι έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη φάση, την εκπόνηση των οριστικών μελετών. 

Γ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου