Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συντάχθηκαν οι μελέτες για Ιατρεία Μεθώνης και Βλαχόπουλου


Ετοιμάστηκαν οι γεωτεχνικές μελέτες και οι φάκελοι για τα έργα των Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου θα υποβληθούν και πάλι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Φεβρουάριο, για ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΠΣΑ.
Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, όπου παρουσία υπηρεσιακών στελεχών εξετάστηκε η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νομό. Η ένταξη των έργων για τα δύο ιατρεία της Πυλίας είχε απορριφθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καθώς, μεταξύ άλλων ελλείψεων, έλειπαν και οι γεωτεχνικές μελέτες.

Οπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλευράς: Μέσα στο Φεβρουάριο ολοκληρώνονται οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 234.700 και 121.800 ευρώ αντίστοιχα. Τον επόμενο μήνα υπογράφεται και η σύμβαση και εγκαθίσταται ο ανάδοχος για την κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Κ.Υ. Μεσσήνης, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.
Για το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ, έχει γίνει η γεωτεχνική μελέτη, χρειάζεται αναθεώρηση η οικοδομική άδεια και θα γίνουν και τα υπόλοιπα που εκκρεμούν, ώστε να ωριμάσει ο φάκελος και τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου να σταλεί για ένταξη στη Διαχειριστική Αρχή.
Για το Περιφερειακό Ιατρείο στον Αρι, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, ο φάκελος είναι πιο πίσω, καθώς χρειάζεται γεωτεχνική μελέτη -που θα την κάνει η Περιφερειακή Ενότητα- και οικοδομική άδεια.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου - Νέστορος ξεκίνησε την σύνταξη των μελετών για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και της αναβάθμισης - ανακατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης.


Γ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου