Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


 Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Δ.Ε.Υ.Α Πύλου εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ένταξη χρηματοδότησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» στα πλαίσια του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», συνολικού προϋπολογισμού 1.023.127,00 €.

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιολόγησε θετικά την υποβληθείσα πρόταση του προαναφερθέντος έργου και κατόπιν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση στο ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου 2007-2013.

Στο υπάρχον εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Τ.Κ. Καλλιθέας παρατηρούνταν συχνές βλάβες λόγω παλαιότητας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και διαρροές.  Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση των αγωγών μήκους 6.728,00 χλμ  με νέους από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς με αυτογενή θερμική συγκόλληση και ονομαστικής πίεσης λειτουργίας 10 ατμοσφαιρών.

Πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενώ θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς θα εξοικονομηθούν μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίες χάνονταν λόγω των συχνών βλαβών στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης. 

Η έκβαση του συγκεκριμένου έργου είναι το αποτέλεσμα της στενής και γόνιμης συνεργασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου