Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επιθετικός ζήτησε να ακυρωθεί το γκολ του!


Ο επιθετικός του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργος Καλδής, προέβη σε μία αξιέπαινη κίνηση, καθώς παραδέχθηκε πως έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε. Ο διαιτητής το ακύρωσε και του έδειξε "μπλε" κάρτα (video)

http://www.sport24.gr/football/ellada/epithetikos_zhthse_na_akyrwthei_to_gkol_toy.2107053.html


Το παιχνίδι ήταν για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα ανάμεσα στον  ΑΕ Λογγά με τον Τσικλητήρα Πύλου.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 2-0, όμως ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 ο επιθετικός του Τσικλητήρα προέβη σε μία κίνηση που σπάνια βλέπουμε στο ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Καλδής, λοιπόν, σκόραρε με το χέρι (1-0), όμως στη συνέχεια παραδέχθηκε πως έκανε παράβαση στον διαιτητή που με τη σειρά του το ακύρωσε.

Μάλιστα ο διαιτητής του έδειξε την "μπλε" κάρτα, κάτι που βλέπουμε σπάνια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον κόσμο να αποθεώνει τον ποδοσφαιριστή. Τι είναι όμως η "μπλε" κάρτα;

Η "μπλε κάρτα" είναι το βασικό μέσο που έχει στη διάθεσή του ο διαιτητής για να επιβραβεύσει δημόσια μια ενέργεια ποδοσφαιριστή ή προπονητή που προωθεί το "δίκαιο παιχνίδι" (fair play). Η επίδειξή της πρέπει να γίνεται με τρόπο καθαρό και έντονο, ώστε να την αντιλαμβάνονται οι θεατές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου