Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ - ΚΟΡΩΝΗ Αφού έργο δε γίνεται, ας τελειώσουν οι μελέτες... ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ


Αφού έργο δε γίνεται, τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τη βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη... «Τώρα έχει εγκριθεί κονδύλι για να ολοκληρωθούν οι μελέτες», μας ενημέρωσε ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης. Οι μελέτες αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και καθυστερούν σε προκλητικό βαθμό για πολλούς και διάφορους λόγους - μεταξύ των οποίων ήταν η έλλειψη χρηματοδότησης, με την απουσία σχεδιασμού και ενδιαφέροντος για την ολοκλήρωσή τους. 
Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την... παράταση ολοκλήρωσης των μελετών. Και όπως παρατήρησε ο κ. Κωστόγιαννης η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για να συνταχθούν οι μελέτες των γεφυρών από το Καλαμάκι έως την Κορώνη, με το εγκεκριμένο κονδύλι.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από το Τζάνε και το Πεταλίδι, με τις μελέτες βελτίωσης του συγκεκριμένου δρόμου προβλέπονται παρακάμψεις όλων των οικισμών (Χράνων, Αγίου Ανδρέα, Νέας Κορώνης, Χαρακοπιού) εκτός απ’ αυτόν της Επισκοπής. Και για το λόγο αυτό είχαν εκφραστεί παλιότερα διαφωνίες και αντιδράσεις από τον τότε Δήμο Αίπειας και κατοίκους της περιοχής.
Το μοναδικό τμήμα του δρόμου που έχει δημοπρατηθεί (στις 25 Σεπτεμβρίου 2012) είναι το Τζάνε - Καλαμάκι με την παράκαμψη Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, που έχει μπλέξει στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ των ενδιαφερόμενων εργολάβων - αναδόχων, ενώ και οι απαλλοτριώσεις έχουν καθυστερήσει. 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου