Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανεμογεννήτριες στην Πύλο


Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Αγιο-Νικόλα είναι πλέον γεγονός. Ηδη έχουν αρχίσει οι εργασίες διαπλάτυνσης του υπάρχοντος δρόμου. Συγκεκριμένα φαρδαίνει ο δρόμος από τον μπαλοποιητή μέχρι το εκκλησάκι του Αγιο-Νικόλα. Στη συνέχεια κατασκευάζεται ο δρόμος για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών νοτίως του βουνού προς την πλευρά της Μεθώνης. 
Επιπροσθέτως θα ασφαλτοστρωθούν τμήματα του υπάρχοντος δρόμου από τον Αγιο Νεκτάριο μέχρι τον μπαλοποιητή. Η εταιρεία θα διαμορφώσει επίσης τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγιο-Νικόλα σε παιδότοπο και χώρο αναψυχής. Οι ανεμογεννήτριες θα είναι οκτώ τον αριθμό και θα έχουν το μισό ύψος και όγκο από τις γνωστές που βλέπουμε στην Τρίπολη. Οι βάσεις των ανεμογεννητριών ήρθαν στην Πύλο προ ημερών με βαπόρι και τοποθετήθηκαν πρόχειρα στο βουνό μέχρι την τελική τους εγκατάσταση. Ο Δήμος Πύλου βάσει της συμβατικής υποχρέωσης με την εν λόγω εταιρεία θα λαμβάνει το 3% συνολικά.
Το 2% σε χρήμα και το 1% σε είδος. Το δεύτερο ποσοστό θα διανέμεται σε ρεύμα απόρων οικογενειών.
Επειδή έγινε κάποιος ντόρος στην Πύλο τις τελευταίες μέρες -και λογικό είναι σε κάτι καινούργιο που έρχεται- ο καθένας μπορεί να διαλέξει, θεωρητικά βεβαίως. Λιγνίτης στο Ακριτοχώρι ή ανεμογεννήτριες στην Πύλο;

Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/02/2013

2 σχόλια:

  1. ποπο φοβερη συμφωνια.μεγαλο ποσοστο 3% θα λαμβανει ο δημος!!!
    αλλο ενα ξεπουλημα γης σε ιδιωτες και κανενα οφελος προς τους δημοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σημαντικό είναι να κάνει ο δήμος την επένδυση και όχι να κάθονται στον πλάτανο και να κλαίνε τη μοίρα τους????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή