Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος θέλει τις ανεμογεννήτριες ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Θετικά βλέπει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος την εγκατάσταση και λειτουργία του υπό κατασκευή αιολικού πάρκου με τις 8 ανεμογεννήτριες στον “Αγιο Νικόλαο”. Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για την άρση της αίτησης ακύρωσης κατά της επένδυσης, που είχε καταθέσει ο Δήμος Πύλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στο Δ.Σ., η αλλαγή στάσης οφείλεται στο γεγονός ότι η επενδύτρια εταιρεία “Ενεργειακή Πύλου - Μεθώνης Α.Ε.” (πρώην Gamesa Ενεργειακή Ελλάς) έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για το έργο και το πάρκο πλέον θα είναι μικρότερο απ’ αυτό που προβλεπόταν, καθώς εγκρίθηκαν 8 και όχι 18 ανεμογεννήτριες που σχεδιάζονταν αρχικά. Επειδή για την άρση της αίτησης χρειάζεται νομική γνωμοδότηση, το θέμα θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή που θα ορίσει το δικηγόρο για τη γνωμοδότηση.
Κατά των 18 ανεμογεννητριών είχαν ταχθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας το 2006 και το 2008 και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου το 2007. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης, έγινε γνωστό ότι αίτηση ακύρωσης κατά του αιολικού πάρκου στο ΣτΕ έχει κατατεθεί και από πολίτες της Πύλου.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/03/2013

1 σχόλιο:

  1. Οι επτά θα είναι εντός ορίων του πρώην δήμου Πύλου και μία εντός των ορίων του πρώην δήμου Μεθώνης.Δεδομένου λοιπόν ότι τα έσοδα θα διατίθενται στα δύο δημοτικά διαμερίσματα κατά δηλωση πάντα δημοσίως της δημοτικής αρχής και με το ύψος των εσόδων να φτάνει περίπου τα 80.000 ευρώ,τηρουμένων των αναλογιών τα 7/8 αυτών θα πρέπει να τα διαχειριστεί το Δ.Δ Πύλου.Προτείνω λοιπόν όλα να διατίθενται στην τουριστική προβολή του τόπου.Αντε να δούμε αν εχετε νεφρά η είστε τζάμπα μάγκες.Τι λες εσύ Κώστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή