Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Απάντηση Δένδια για το Α.Τ. Κορώνης


Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς ξεκίνησε η αξιολόγηση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, σχετικά με τη λειτουργία, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Α.Τ. Κορώνης. 
Οπως επισημαίνεται στην απάντηση σχετικά με την αναδιάρθρωση “ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις πραγματικές αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής” και υπογραμμίζεται πως “επί του παρόντος ουδεμία απόφαση περί ίδρυσης, κατάργησης, διατήρησης ή συγχώνευσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει ληφθεί”. Γενικότερα για τη στελέχωση της Α.Δ. Μεσσηνίας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: “Για το έτος 2012, κατά τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις, για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας προκηρύχθηκαν προς πλήρωση 27 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και 1 θέση ειδικού φρουρού, οι οποίες καλύφθηκαν. Ακόμα, σε υπηρεσίες της εν λόγω Αστυνομικής Διεύθυνσης τοποθετήθηκαν, επιπλέον, 2 υπαστυνόμοι β’ από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και 4 νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες. 

Επίσης, για το τρέχον έτος (2013), προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των βαθμών τους, για την ανωτέρω Αστυνομική Διεύθυνση, κατά τις τακτικές μεταθέσεις προκηρύχθηκαν 7 θέσεις για αστυνομικό προσωπικό διαφόρων βαθμών, οι οποίες και θα καλυφθούν μέχρι τέλος Αυγούστου”.
Αναφορικά με το μηχανολογικό εξοπλισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο υπουργός απαντά πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει “στην εν λόγω Αστυνομική Διεύθυνση έχουν χορηγηθεί συνολικά 113 οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, εκ των οποίων 9 χορηγήθηκαν καινούρια κατά την τελευταία τριετία. Ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης έχουν χορηγηθεί 1 δίκυκλη μοτοσυκλέτα και 3 οχήματα τύπου κούρσας που έχουν μεταφερθεί για επιθεώρηση - επισκευή στα συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος πραγματοποιείται με όχημα που διατέθηκε για το σκοπό αυτό από το Α.Τ. Πύλου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου