Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ-ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ-ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος υπέγραψε την 22α Μαρτίου 2013 την Ένταξη της Πράξης «Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νομού Μεσσηνίας τμήμα “Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας” (ΑΔΑ: ΒΕ2Π1-6Α8).

Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο σε μήκος περίπου 13,8χλμ. Στην ανωτέρω οδό θα εφαρμοστεί διατομή ενιαίου οδοστρώματος πλάτους έντεκα (11) μέτρων,με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος εφτά και μισού 7,5 μέτρων. Στο έργο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.

Πέραν των προαναφερθέντων στην πράξη έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση των τμημάτων «Πύλος-Ριζόμυλος», «Παράκαμψη Πύλου» και «Πύλος-Μεθώνη» που είναι σε συνέργεια με το υλοποιούμενο έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 23.287.900,00€ και με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων έργων εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η βελτίωση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού δικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς συνδέει την Ε.Ο 82 «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την Ε.Ο 9 «Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσσία-Πύλος-Μεθώνη».

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν θέσει προτεραιότητα τους την κατασκευή και βελτίωση ασφαλούς οδικού δικτύου σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και τους κόμβους διασύνδεσης με το εξωτερικό.

Η θετική έκβαση του έργου είναι αποτέλεσμα της στενής και διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την κοινή παραδοχή ότι η συνεργασία αποφέρει αποτελέσματα.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι δε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί διαπιστώνει έμπρακτα ότι τηρούνται τα δεσμευθέντα χρονοδιαγράμματα. Επόμενος στόχος είναι η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου μέχρι τα μέσα Μαΐου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου