Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στο… σφυρί η μαρίνα της Πύλου


Ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο, όπως κατέστησε σαφές η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, παρέχει αμέριστη συμπαράσταση προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, με την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του τουριστικού λιμένα του Αλίμου μαζί με τους αντίστοιχους Ύδρας, Πόρου και Νέας Επιδαύρου, ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των μαρινών και μικρών λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων εντάσσεται στο έργο «Νηρηίδες», που προβλέπει την αξιοποίηση, με μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών, 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.
Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, που θα ξεκινήσει σήμερα, αφορά στην ομάδα (Cluster) που περιλαμβάνει ως Κεντρική Μαρίνα τον Άλιμο και ως περιφερειακούς τουριστικούς λιμένες την Ύδρα, τον Πόρο και τη Νέα Επίδαυρο. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Ύδρας και του Πόρου αφορά σε τμήματα των λιμένων χωρίς να επηρεάζονται οι υπηρεσίες της ακτοπλοΐας.
Θα ακολουθήσουν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, άλλες πέντε διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν στους τουριστικούς λιμένες της Πύλου, της Χίου, της Αρετσούς, τμήμα του λιμένα του Λαυρίου, που προβλέπεται να μετατραπεί σε megayacht μαρίνα, και του Αργοστολίου, που θα αναβαθμιστεί σε luxury μαρίνα.
Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση θα γίνει με μορφή παραχώρησης και μακροχρόνιας μίσθωσης των τουριστικών λιμένων, και όχι πώλησης. Αυτό σημαίνει ότι μετά το τέλος της μίσθωσης οι τουριστικοί λιμένες επιστρέφουν στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των νέων υποδομών που έχουν υλοποιηθεί από τους επενδυτές.

"ΘΑΡΡΟΣ News.gr" 29/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου