Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στο αεροδρόμιο ο Περ. Παπαδόπουλος για το Κέντρο Διαστημικής Ερευνας


Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα ο Μεσσήνιος επιστήμονας και συνεργάτης της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Λ-Sat, επιθεωρητής της NASA.

Ο Περ. Παπαδόπουλος, νωρίτερα, στην Τρίπολη, ανακοίνωσε την πρότασή του για τη δημιουργία Κέντρου Διαστημικής Ερευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία βάσης στρατοσφαιρικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ο Μεσσήνιος επιστήμονας παρατήρησε ότι «η Καλαμάτα είναι, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης», ενώ το συγκεκριμένο πρότζεκτ, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την "Πελοπόννησο 2020" θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρισ. δολάρια.

Οπως είπε ο Περ. Παπαδόπουλος, τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA, προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. 
Ο δρ. Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Ο κ. Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Πέτρ. Τατούλης δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, από αύριο κιόλας, προκειμένου μέσα σ’ ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό. 
Στη χθεσινή του επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τον Περ. Παπαδόπουλο συνόδευαν -μεταξύ άλλων- ο επίσης συμπατριώτης μας επιστήμονας Ευάγγελος Μαρκόπουλος ιδρυτής της EMPROSS Strategic IT Consultants που αναλαμβάνει έργα τεχνοκρατικής ανάπτυξης ανά τον κόσμο και ο Αμερικανός Τζέιμς Γκρέιντι επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Διαστημική Πύλη (Space Portal), ενώ τον υποδέχθηκαν συγγενείς του από τον Μελιγαλά.
Ο Μεσσήνιος επιστήμονας -μαζί με τους δύο συναδέλφους του, καθώς και τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου- ξεναγήθηκαν στους χώρους αεροσταθμού, και του αεροδρομίου γενικότερα, από τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/25536-periklis-papadopoulos-nasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου