Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δράσεις για το Πράσινο Ταμείο από το Δήμο Πύλου - Νέστορος


Προτάσεις για την ένταξη δράσεων καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και εξοικονόμησης ενέργειας, στο Πράσινο Ταμείο, πρόκειται να υποβάλει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούν: α) Την προμήθεια εξοπλισμού αποκομιδής των απορριμμάτων με τη μέθοδο της υπογειοποίησης στην Πύλο, προϋπολογισμού 196.185 ευρώ. 
Προβλέπει 9 υπόγειους κάδους, 5 για σύμμεικτα και 4 για ανακυκλώσιμα (3 στη Γιάλοβα, 2 στην πλατεία Οικονομίδη, 2 στην πλατεία της Πύλου και 2 στην παραλιακή της Πύλου) και τοποθέτηση 2 υδραυλικών γερανών σε υπάρχοντα απορριμματοφόρα. β) Την προμήθεια κάδων και απορριμματοφόρου για ανακυκλώσιμα υλικά, προϋπολογισμού 206.640 ευρώ. γ) Την προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων Led αστικού - οδικού φωτισμού, προϋπολογισμού 380.070 ευρώ. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 70%. δ) Την αναβάθμιση - ανακαίνιση 3 παιδικών χαρών σε Πύλο, Χανδρινού και Φοινικούντα, προϋπολογισμού 218.079 ευρώ. ε) Την απόκτηση - αγορά οικοπέδου χαρακτηρισμένου ως κοινόχρηστου χώρου στην παραλία Μεθώνης, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου