Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον - Βραβεύτηκε η Costa Navarino


Πραγματοποιήθηκε χθές βράδυ  η απονομή των βραβείων στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2013, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Great Place to Work Institute Hellas. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι, «εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα που δεν το βάζει κάτω, παλεύει και νικάει».
 «Οι εταιρείες, που βραβεύονται σήμερα, έχουν επενδύσει σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. «Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι ο υγιής επιχειρηματικός κόσμος και το σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ανέφερε ότι οι εταιρείες, που βραβεύτηκαν, αναδείχθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι αυτές, που προοδεύουν, φροντίζουν να έχουν πνεύμα σύμπνοιας με τους εργαζόμενους. «Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις το γνωρίζουν αυτό καλά», επεσήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος. Όπως είπε, τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν απολύουν ή έχουν περιορίσει τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στο ελάχιστο, δεν έχουν ουσιαστικά μειώσει τις αμοιβές και δεν έχουν θίξει τα επιδόματα. «Η σύγχρονη συμμαχία εργοδοσίας και εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα σε κάθε επιχείρηση και να συνεισφέρει έτσι ευρύτερα στην έξοδο της χώρας από την κρίση», κατέληξε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Great Place to Work Institute Hellas, Δημήτρης Μαύρος, τόνισε ότι στόχος του Ινστιτούτου, μέσω της τελετής βράβευσης, είναι να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μαύρος υπογράμμισε ότι εμπειρικές μελέτες και μετρήσεις αποδεικνύουν ότι στις περιπτώσεις εκείνες των εταιρειών που έχουν ένα ικανοποιημένο, ευτυχές και αφοσιωμένο προσωπικό, αυτό αντανακλάται στην αγορά. Βασικό πλεονέκτημα τέτοιων εταιρειών, όπως είπε, είναι ότι αυτές παρουσιάζουν καλύτερες μακροχρόνιες οικονομικές επιδόσεις.
Ο Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work Institute Hellas, Δημήτρης Γκανούδης, ανέφερε ότι στη φετινή έρευνα υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή από πολυεθνικές εταιρείες και επεσήμανε ότι η έρευνα βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, στην άποψη των εργαζομένων, που απάντησαν, αξιολογώντας με βάση την αξιοπιστία της διοίκησης, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, το κλίμα συναδελφικότητας και την υπερηφάνεια για την ατομική τους συνεισφορά. Τέλος, ο κ. Γκανούδης πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθούν και τα ευρωπαϊκά βραβεία Best Workplaces 2013 στο Δουβλίνο.
Τα βραβεία
Σημειώνεται ότι στην κατηγορία 250+εργαζόμενοι βραβεύτηκαν οι εξής εταιρείες: Ελαΐς-Unilever Hellas, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, PepsiCo-Tasty Foods, Costa Navarino, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Teleperformance Hellas, Novartis Hellas και Pharmathen.
Στην κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι βραβεύτηκαν οι εξής εταιρείες: Microsoft Hellas, British American Tobacco Hellas, Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων, Roche Hellas, MARS Hellas, SCA Hygiene Products, Genesis Pharma, General Mills, General Electric (GE) και DIAGEO Hellas.
Στην κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι βραβεύτηκαν οι εξής εταιρείες: SAS Institute, Randstad, Sprint Integrated Communications, ActionAid Ελλάς και Royal Canin Hellas.
"BEST Media Group" 24/04/2013


2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    ======
    Το Great Place to Work® Institute είναι μια διεθνής εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης που βοηθά οργανισμούς να καθορίσουν, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Είμαστε στην υπηρεσία επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και κυβερνητικών φορέων σε 45 χώρες και στις έξι ηπείρους.

    Πελάτες μας είναι εταιρείες και οργανισμοί που επιθυμούν να διατηρήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον που θα τους εδραιώσει ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες, εταιρείες που είναι έτοιμες να βελτιώσουν θεαματικά την κουλτούρα του εργασιακού τους περιβάλλοντος, καθώς και εταιρείες που βρίσκονται κάπου ενδιάμεσο. Γνωρίζουμε ότι οι οργανισμοί που χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αναγνώρισης και έναν ανταποδοτικό κύκλο για την προσωπική συνεισφορά δημιουργούν κουλτούρα εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει θεαματικά τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

    ===========

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαρκετινιστικα κολπα του κ*λου,για ρωτηστε τι μισθους δινει φετος το costa navarino καθως επισης και ποσα χρωσταει σε προμηθευτες απο τη προηγουμενη σαιζον αλλαζοντας οταν πλησιαζει η εμερομηνια εισπραξης τις μεταχρονολογημενες επιταγες που τους εχει δωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή