Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Να μείνει ο γιατρός στο Βλαχόπουλο ζητεί το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος

Να ανακληθεί η μετακίνηση του γιατρού Ηλία Γιαννέλου από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.
Ζητεί, επίσης, να στελεχωθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία του δήμου και το Κέντρο Υγείας Πύλου, «διότι υπάρχουν μεγάλα κενά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι ανάλογες μετακινήσεις αγροτικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας και να μην εγκαταλείπουν τους δημότες στην υγειονομική εξαθλίωση».
Η απόφαση αυτή αποστέλλεται στον υπουργό Υγείας, στον γ.γ. του υπουργείου και στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Πετρόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Γιαννέλος «είναι ο μοναδικός γιατρός που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα (Βλαχόπουλο - Μεταμόρφωση - Παπαφλέσσα - Μαργέλι), καθώς και όμορες Τοπικές Κοινότητες που τα Αγροτικά τους Ιατρεία είναι κενά, διότι οι υπηρετούντες γιατροί εφημερεύουν συχνά στα Κέντρα Υγείας Πύλου -  Γαργαλιάνων - Μεσσήνης. Ο εν λόγω γιατρός εκτός από τη Δ.Ε. Παπαφλέσσα εφημερεύει τακτικά στο Κ.Υ. Πύλου, όπου οι ανάγκες περίθαλψης είναι πολλές και οι υπηρετούντες γιατροί ποσοτικά ανεπαρκείς. Και τούτο μάλιστα σε μια ευαίσθητη περιοχή, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι κατακλύζεται από Ελληνες και ξένους τουρίστες και οι τουριστικές υποδομές της περιοχής προκαλούν το παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον. Η απομάκρυνση έστω και για λίγο του εν λόγω γιατρού δημιουργεί μείζον πρόβλημα περίθαλψης στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, τη Δ.Ε. Παπαφλέσσα και αποδυναμώνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Κ.Υ. Πύλου».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/05/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/26334-giatros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου