Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013-ΟΡΜΟΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ»



Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 ο καθαρισμός στην Πύλο και στο Διβάρι στα πλαίσια της εκστρατείας Καθαρίστε τη Μεσόγειο.

Η δράση διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τους επαγγελματίες της Γιάλοβας και την Costa Navarino. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην Πύλο καθαρίστηκε όλη η παράκτια περιοχή από το Κάστρο μέχρι και τη μαρίνα, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών από την Πύλο, μαζί με το συνεργείο καθαρισμού από την Costa Navarino, καθώς και την ομάδα Navarino Sea by Aqua Divers Club που βούτηξε για να απομακρύνει τα σκουπίδια από τη θάλασσα.
Στο Διβάρι η ομάδα εθελοντών καθάρισε την παραλία, με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου, το οποίο απομάκρυνε τα καλάμια σε όλο της το μήκος της ακτής.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και προγραμματίζει σειρά επόμενων δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ!


6 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην κάνει σχόλιο για την ΕΡΤ. Να θίξουμε τον πατριώτη μας? Ντρέπομαι ειλικρινά που ο τόπος μου βγάζει "πονιτκο-ηγέτες" με φασίζουσα νοοτροπία. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο μπράβο θα μπορούσα να πω στον Σαμαρά, αν σχολίαζα πολιτικές πράξεις. Ότι συνομολογούσατε μεταξύ σας για την κρατική τηλεόραση ο Σαμαράς το έκανε πράξη. Έκλεισε το "μαγαζί" για να το εξυγιάνει. Όταν η λαϊκίζουσα Μελίνα δεν πλήρωνε τα τέλη υπέρ της κρατικής τηλεόρασης κάποιοι "δημοκράτες" την κάνατε ήρωα. Τώρα είσαστε από την άλλη πλευρά. Μονά σιγά δικά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα, συμφωνώ. Το "μαγαζί" όπως το αποκαλείς πάντα ήταν σπάταλο, απείθαρχο κια πολλά άλλα αρνητικά που μπορούμε να του προσάψουμε αυτή τη στιγμή. Αλλά η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση δεν υπήρξε μόνο όργανο προπαγάνδας και φερέφωνο των κυβερνήσεων του ΠΑ-ΣΟΚ. Υπήρξε και σε πολύ μεγάλο βαθμό όργανο και της ΝΔ (βλέπε περίοδος Μητσοτάκη). Και σε τελική ανάλυση, εγώ σχολίασα τον λάθος στο timing και αντι-δημοκρατικό τρόπο που χρησιμοποίησε για να κάνει πράξη το κλείσιμο. Δηλαδή, το φασιστικό "αποφασίζουμε και διατάσσουμε κατέβασμα" των διακοπτών. Νομίζω ότι τέτοιες πρακτικες δεν προάγουν το δημοκρατικό φρόνημα που σίγουρα ο Σαμαράς έχει μέσα του. Εκτός εάν η κίνησή του έχει άλλες σκοπιμότητες (δεν είναι της παρούσης) και το γεγονός αυτό ήταν ένα τέλειο τέχνασμα να πέσει η κυβέρνηση και να φορτωθούν αυτά που μας έρχονται σε άλλες δύσμοιρες πλάτες. Φιλικά και συγνώμη για την πολυλογία. Ευχαριστώ για το βήμα που μας δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διόρθωση λαθών στην πιο πάνω αναφορά μου. Ότι=Ό,τι, σιγά=ζυγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή