Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι αριστούχοι της Μεσσηνίας μιλούν στην "Ε" για την επιτυχία τους

Πίσω προσπαθούν να αφήσουν το άγχος και την πίεση της σχολικής χρονιάς που πέρασε οι πρωτεύσαντες μαθητές των λυκείων της Μεσσηνίας. 
Ολοι τους λένε πως πέρασαν δύσκολα, πως αισθάνονταν διαρκώς έντονο άγχος και ανασφάλεια για τις πανελλαδικές, όμως προσπαθούν να εστιάσουν στο μέλλον και στα όνειρα για τις σπουδές τους. Οι περισσότεροι κρατούν κι από μια όμορφη ανάμνηση καθώς μοιράζονται με την "Ε" τα μυστικά της επιτυχίας τους, μαζί φυσικά με τους στόχους τους.
ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΟΥ
Ο Νίκος Δροσινός (θεωρητική κατεύθυνση) βγήκε πρώτος από όλες τις κατευθύνσεις με βαθμό πρόσβασης 17,5. Ως πρώτη επιλογή θα δηλώσει Νομική και αμέσως μετά Ψυχολογία. "Η χρονιά πέρασε δύσκολα, με αρκετή πίεση. Προσπάθησα να βάλω ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει τη βόλτα με την παρέα μου αλλά και το διάβασμα. Ολα γίνονταν με σκοπό την επίτευξη του στόχου μου", μας λέει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος δεν έχει πάει καθόλου φροντιστήριο, σε καμία τάξη του λυκείου, και η μόνη βοήθεια που είχε ήταν από τους καθηγητές του σχολείου του! Ο ίδιος τόνισε αυτή την πλευρά, θέλοντας να αποδείξει πως ο κάθε μαθητής μπορεί και μόνος του να τα καταφέρει. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, που μου συμπαραστάθηκε σε όλον τον αγώνα αλλά και στα ξενύχτια. Συγκεκριμένα το τελευταίο δίμηνο πριν τις εξετάσεις, που το πρόγραμμα ξεκινούσε από τις 4.30 το πρωί, ξυπνούσε και με υποστήριζε ψυχολογικά, καθώς θεωρούσε αδιανόητο να ξυπνάει το παιδί της τέτοιες ώρες κι εκείνη να κοιμάται", προσθέτει συγκινημένος ο Νίκος. Από την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν ηΚωνσταντίνα Καρλή και η Στυλιανή ΑρβανίτηΑπό την τεχνολογική, πρώτος ήρθε ο Χρήστος Λύρας, ο οποίος συγκέντρωσε 16.110 μόρια. Ως πρώτη προτίμηση θα δηλώσει τη Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών και αμέσως μετά τη Σχολή Ευελπίδων. Ο  Χρήστος προέρχεται από μια πολύτεκνη οικογένεια και αν τα καταφέρει να περάσει σε μια από τις επιλογές του, θα έχει λιγότερα έξοδα και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Από τη σχολική χρονιά, αυτό που θα θυμάται σίγουρα είναι... η πενταήμερη! Στη βαθμολογία ακολουθούν ο Βασίλης Λύρας και η Αρετή Καλδή.
ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Από τη θετική κατεύθυνση πρώτη ήρθε η Κατερίνα Κοκκινάκη με 18.023 μόρια στο 3ο πεδίο. Από τη θεωρητική, τις πιο υψηλές βαθμολογίες είχαν η Πολυξένη - Νεκταρία Καλογεροπούλου και η Φανή Νικήτα.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/26930-aristouhoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου