Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανοιχτός δρόμος και κυκλικοί κόμβοι από Μεσσήνη έως Βελίκα

Ανοιχτό δρόμο και κυκλικούς κόμβους στο τμήμα από τη Μεσσήνη έως το Ριζόμυλο ζήτησαν παράγοντες της Βελίκας και του Αβραμιού από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και αυτός υιοθέτησε το αίτημά τους στέλνοντας σχετική επιστολή στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα.

Με την επιστολή στον κ. Αγγελάκα ζητείται: Να εφαρμοστούν στην οριστική μελέτη τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που ισχύουν (κατηγορία Γ ΙΙΙ) στο τμήμα της οδού από γέφυρα Παμίσου (Χ.Θ. 9+000) έως Ανάληψη (Χ.Θ. 4+300), σε όλο το μήκος της οδού.

Συγκεκριμένα: 
Στη Χ.Θ. 1+000 - ισόπεδος κόμβος με αρ. 1, περίπου 200 μ. πριν τη γέφυρα του ποταμού Βελίκα, να μελετηθεί η δημιουργία κυκλικού κόμβου.
Στην Χ.Θ. 2+000 (υπόγεια διάβαση προς παραλία Βελίκας) να μελετηθεί η κατασκευή κόμβου (ισόπεδου ή ανισόπεδου) με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης από την υπό μελέτη οδό προς και από την παραλία της Τ.Κ. Βελίκας.
Στην Χ.Θ. 3+000 - ισόπεδος κόμβος με αρ. 2, να μελετηθεί η δημιουργία κυκλικού κόμβου και κατασκευή νότια της οδού παράπλευρου δρόμου για μήκος περίπου 500 μέτρων, με δυτική κατεύθυνση και ακολούθως αξιοποιώντας υφιστάμενο δρόμο προς Νότο να εξασφαλίζεται η πρόσβαση προς την παραλία της Τ.Κ. Αβραμιού και τις παρακείμενες ιδιοκτησίες.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος επισημαίνει πως απαιτείται όλα αυτά να υλοποιηθούν με δεδομένο ότι το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης εκτείνεται έως την Βελίκα, ενώ ο τελευταίος κόμβος διανέμει την κυκλοφορία προς Πύλο και Κορώνη. Σημαντικό μάλιστα χαρακτήρισε το αίτημα δημιουργίας παράπλευρου δρόμου προς τη θάλασσα και προς ιδιοκτησίες στο ύψος του ξενοδοχείου "Σαν Αγκοστίνο", για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Αβραμιού. Οσον αφορά στη Βελίκα, σημείωσε πως το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο καθώς δε θα υπήρχε διέξοδος προς την παραλία. 

Οπως τόνισε ο δήμαρχος, το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά από τον κ. Αγγελάκα όπως διαπίστωσε σε επικοινωνία που είχε μαζί του, ενώ ο ίδιος θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων για την προώθηση των αιτημάτων, όχι σε βάρος της κίνησης στο νέο δρόμο, με στόχο πάντα την ορθή διανομή της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση του επισκέπτη. Εκτίμησε δε πως "αυτός ο δρόμος θα διαφημίσει όλη την περιοχή και θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά" εφόσον όμως παραμείνει χαμηλός, ανοιχτός, με τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας ΓΙΙΙ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/06/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/26823-belika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου