Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Με την συμμετοχή της Costa Navarino: Ασκηση διάσωσης και καθαρισμός στη Μαυρόλιμνα

"Ημέρα δράσης" με καθαρισμό στη Μαυρόλιμνα και εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης διοργάνωσαν χθες στο Πολυλίμνιο το Navarino Outdoors της Costa Navarino και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Η ομάδα των 26 ατόμων που προσφέρθηκαν εθελοντικά αναχώρησε αργά το μεσημέρι, αφήνοντας πίσω της εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες του Πολυλιμνίου από την άσκηση που παρακολούθησαν, καθαρή τη Μαυρόλιμνα και πιο ασφαλές το πέρασμα πάνω από τον καταρράκτη. 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Navarino Outdoors, Michael Widmer, η δράση στο Πολυλίμνιο αποτελεί μια προσφορά στο περιβάλλον και τον τουρισμό. Το αποτέλεσμά της όσον αφορά τον καθαρισμό είναι σημαντικό, καθώς γέμισαν... ένα φορτηγάκι γεμάτο παλιούς σωλήνες που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια στη Μαυρόλιμνα. Η ομάδα ακόμα φρόντισε να τοποθετήσει σκοινιά για να ανεβαίνει ο επισκέπτης πιο εύκολα, με περισσότερη ασφάλεια πάνω από τον καταρράκτη, ώστε να γίνεται κύκλος στη διαδρομή. Η προσπάθεια για την ασφάλεια στο πέρασμα θα συνεχιστεί, και σύντομα η ομάδα θα επανέλθει για να βάλει επιπλέον βύσματα.

Οσον αφορά την άσκηση, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αφού έγινε ακριβώς πάνω από τη μεγάλη λίμνη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΟΔ Γιώργο Φρουντζή, επρόκειτο για άσκηση διάσωσης τραυματία σε κάθετο πεδίο με τραβέρσα, με αρκετές δυσκολίες. Για την άσκηση αυτή είπε πως ήταν απαραίτητη η τεχνική κατάρτιση της ομάδας και ο άψογος συντονισμός.
Οσοι βρέθηκαν εκείνη την ώρα κοντά στη μεγάλη λίμνη παρακολούθησαν την άσκηση με κομμένη την ανάσα. Η διασώστρια μετέφερε την τραυματισμένη κοπέλα και η ομάδα φρόντισε για τη μεταφορά της με φορείο στο σημείο όπου δύναται να προσεγγίσει ασθενοφόρο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/06/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/26716-katharismos-mavrolimna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου