Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αρχές του 2014 έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα


Σύμφωνα με τη διοίκηση του "Ελλάκτωρα" στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας
 
Το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο, που ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ, οι προς υπογραφή νέες συμβάσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ, η επέκταση σε σημαντικά έργα του εξωτερικού και το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων συμβάσεων παραχώρησης, αποτελούν σταθερές βάσεις και δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για τον Όμιλο Ελλάκτωρ.
Η διοίκηση του Ομίλου, κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία έγινε τις προηγούμενες ημέρες, διατύπωσε την εκτίμηση ότι για τη φετινή χρήση ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στο 1 δισ. ευρώ και θα καταγραφεί λειτουργική κερδοφορία από τα Βαλκάνια και τα έργα στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επανεκκίνηση των έργων παραχώρησης που συμμετέχει ο Όμιλος και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι νέες συμβάσεις θα πάνε στη Βουλή περί τα τέλη Ιουλίου.
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση, ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα προχωρούσε για ένα χρόνο με ίδια κεφάλαια, χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση και, αφού πλέον έχουν επιλυθεί διάφορα θέματα, εκταμιεύονται 35 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και εκτιμάται ότι στις αρχές του 2014 η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί.

Α.Π. "ΘΑΡΡΟΣ" 01/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου