Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ερωτήσεις Π. Γιαννόπουλου για θέματα Κορώνης

Σοβαρά ζητήματα της Κορώνης θέτει με ερωτήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, ο σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος - επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας.
Η πρώτη αφορά τις «παράνομες και αυθαίρετες χωματουργικές εργασίες επί του χώρου του αιγιαλού στην παραλιακή θέση "Αρτάκι"», όπως αναφέρει και παρατηρεί: «Οι ανωτέρω εργασίες φέρεται να ενεργήθηκαν με βάση υποτιθέμενη μελέτη της λιμενολόγου Μαριλένας Φράγκου, η οποία όμως απορρίφθηκε στο σύνολό της με απόφαση της 2ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κι ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορώνης (43/2006) κηρύχθηκε έκπτωτη η ανάδοχος μελετητική σύμπραξη».
Με τη δεύτερη ερώτηση ζητεί ενημέρωση για το «σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο, που αφορά στην ανέγερση του Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης».
Με την τρίτη αναφέρεται σε έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, «με την οποία καταλογίζονται ανίατες νομικές πλημμέλειες» για τρία έργα του πρώην Δήμου Κορώνης. Ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί να πληροφορηθεί «σε ποιες ενέργειες προέβη ο Δήμος για την υλοποίηση των πορισμάτων και της έκθεσης ελέγχου και τι προγραμματίζει να πράξει για τον καταλογισμό και την αναζήτηση των αστικών - διοικητικών κι ενδεχομένως ποινικών ευθυνών των υπευθύνων;»

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/07/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/27619-pylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου