Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Υπόσχεση για δράση στο αντάμωμα των Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι

Στο Ραμοβούνι, τόπο γέννησης του ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ολοκληρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, οι διήμερες εκδηλώσεις για το φετινό αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων.
Μπροστά από τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: Τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Καλαμάτας - πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Κώστα Κόλλια, τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας - εκπρόσωπο της ΠΕΔ Πελοποννήσου Χρίστο Ριζά, τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης Τάσο Καλαμπόκη, τον υποδιοικητή της 120 ΠΕΑ - σμήναρχο Θεόδωρο Λάγιο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μίλα Φώτη Βλάχο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βασιλικού Φώτη Παπαδήμα, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Μιλαίων "Το Ραμοβούνι" Νίκο Βλάχο, τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων Χρήστο Μπολέτη, τον επίτιμο πρόεδρο του ίδιου συλλόγου Ευάγγελο Κούμανη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων Παναγιώτη Λούτο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημήτριος Πανομήτρος, λέκτορας της Σχολής Ευελπίδων, με τίτλο "Κολοκοτρώνης και Καποδίστριας". Ο ομιλητής σημείωσε ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης κατείχε ποιότητα λαϊκής σοφίας, πολιτική κρίση και οξυδέρκεια και γνώριζε την τέχνη της ηγεσίας. Επεσήμανε τη συνεργασία του "Γέρου του Μοριά" με τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Εχοντας ως παράδειγμα το 1821 και τους ήρωές του, ο κ. Πανομήτρος τόνισε ότι "ο κόσμος δεν αλλάζει επειδή τον κρίνουμε θετικά ή αρνητικά. Μόνο η δράση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πορείας των πραγμάτων". Καταλήγοντας, παρατήρησε πως "το σημερινό αντάμωμα το έχουν κατακτήσει εκείνοι. Δικό μας χρέος είναι να το κρατήσουμε εσαεί".

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/07/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/27696-antamoma-peloponnision-ramovoyni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου