Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι δουλέμποροι τους είπαν ότι έφθασαν Ιταλία και τους παράτησαν ανοιχτά της Μεθώνης


Δεν προλάβανε καλά καλά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τους 73 λαθρομετανάστες που εντοπίσθηκαν να μεταφέρονται με θαλαμηγό ανοικτά της Πύλου και φιλοξενήθηκαν για μερικές ημέρες στην Καλαμάτα, δεύτερο κρούσμα με λαθρομετανάστες είχαμε σήμερα στην Πυλία και συγκεκριμένα ανοικτά της Μεθώνης.
 
4.000 ευρώ ο καθένας
Μετά  από αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά λαθρομεταναστών το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου εντόπισε χθες το βράδυ πλοιάριο, τύπου κρούζερ, ανοιχτά της Μεθώνης. Το σκάφος φέρει το όνομα Maimi Beach και σημαία Αγγλίας και εξετάζεται η αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πλοιάριο ξεκίνησε από την Τουρκία και προορισμός του ήταν η Ιταλία.
Σε αυτό επέβαιναν 109 αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν και Συρίας, άντρες, γυναίκες και παιδιά και κάθε ένας από αυτούς κατέβαλλε στους δουλέμπορους το ποσό των 4.000 ευρώ.
 
Νόμιζαν ότι έφθασαν Ιταλία
Οι δουλέμποροι όμως θεώρησαν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν όπως όπως τους μετανάστες και όταν έφθασαν ανοιχτά της Μεθώνης, τους ενημέρωσαν πως… έπιασαν Ιταλία, ενώ οι ίδιοι επιχείρησαν να εξαφανισθούν.
Η Λιμενική Αρχή Πύλου ρυμούλκησε το πρωί το σκάφος μέχρι την Πύλο, ενώ τη φροντίδα τους ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος. Όπως σημείωσε, μιλώντας στο «Θάρρος», ο αντιδήμαρχος κ. Καρβέλας, οι 109 μετανάστες φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, ενώ άμεσα έγιναν ενέργειες για ρουχισμό και σίτιση από την μονάδα της 120 ΠΕΑ.
Οι 3 δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας. Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πύλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 21/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου