Η Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου,
με αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση
των διατροφικών συνηθειών της Αμερικής,
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου
Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην
Ουάσινγκτον και με σπουδαίο συγγραφικό
έργο, θα βρίσκεται ανάμεσα στους
διακεκριμένους ομιλητές του συνεδρίου
«Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που
διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
και το ellines.com.
Το συνέδριο θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου
2013, στις 9:30 π.μ, στο Costa
Navarino Μεσσηνίας, παρουσία
εκπροσώπων της επιχειρηματικής
κοινότητας, θεσμικών φορέων της πολιτικής
ηγεσίας και των Μ.Μ.Ε.
Ποια είναι η Δρ.
Άρτεμις Σιμοπούλου:
Η Άρτεμις Σιμοπούλου
είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου
Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην
Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Το Κέντρο Γενετικής,
Διατροφής και Υγείας είναι ένας μη
κερδοσκοπικός επιμορφωτικός οργανισμός
που ιδρύθηκε το 1990. Η Δρ. Σιμοπούλου ήταν
ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας
για τη Μελέτη των Λιπαρών Οξέων και των
Λιπιδίων (International Society
for the Study
of Fatty Acids
and Lipids –
ISSFAL) το 1991. Από το 1991 έως
το 1998 διετέλεσε γραμματέας και ταμίας
του ISSFAL, ενώ από το 1995 έως
το 2000 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής
του newsletter του ISSFAL.
Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος της
Διεθνούς Κοινότητας Διατροφογενετικής/
Διατροφογονιδιωματικής ( International
Society of
Nutrigenetics/ Nutrigenomics
– ISNN) και ιδρυτής και
πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου
Διατροφής, Υγείας και Εκγύμνασης (World
Council on
Nutrition, Fitness
and Health –
WCNFH) από το 2005.
Αποφοίτησε από το
Barnard College
στη Νέα Υόρκη με πτυχίο Χημείας. Επίσης
είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του
Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Η έρευνά
της στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας
(National Institutes
of Health –
NIH) βασίστηκε στις θρεπτικές
πτυχές των γενετικών και ενδοκρινών
διαταραχών, στις εξελικτικές πτυχές
της διατροφής και των λιπαρών οξέων,
καθώς και τη σημασία της ισορροπημένης
αναλογίας omega-6/omega-3
λιπαρών οξέων στην υγεία, στην ασθένεια,
στην ανάπτυξη και εξέλιξη. Έχει γράψει
το βιβλίο The Omega
Diet (HarperCollins,
1999), που αναφέρεται στην αξία των λιπαρών
οξέων στην υγεία και έχει εκδώσει πάνω
από 300 επιστημονικά συγγράμματα.
Είναι πιστοποιημένη
από την Αμερικανική Επιτροπή της
Παιδιατρικής και είναι μέλος της
Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής,
της Εταιρείας για την Παιδιατρική
Έρευνα, της Αμερικανικής Παιδιατρικής
Εταιρείας, της Ενδοκρινολογικής
Εταιρείας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου
Διατροφής, της Αμερικανικής Εταιρείας
Κλινικής Διατροφής, του Αμερικανικού
Κολεγίου Διατροφής, της Αμερικανικής
Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας
και της Αμερικανικής Εταιρείας Γενετικής
του Ανθρώπου. Έχει δεχθεί πολυάριθμα
τιμητικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου
του πρώτου Αμερικάνικου Προεδρικού
Βραβείου για σπουδές στον τομέα της
Παχυσαρκίας και Ελέγχου Βάρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου