Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στις 4/2 δημοπρατείται η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΥΛΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ − ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Αριθμ. 692
Ο Δήμος ΠΥΛΟΥ − ΝΕΣΤΟΡΟΣ προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΥΛΟΥ» με το σύστημα των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3669/08, προϋπολογισμού 736.585,37 € και συνολικού προϋπολογισμού 906.000,00 € με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.
Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι η διαμόρφωση και βελτίωση της Νότιας προκυμαίας και εν συνεχεία της Δυτικής που εκτείνεται κατά μήκος της οδού Γεωργακοπούλου από το ύψος Αναγνωσταρά έως και την πλατεία Νέστορα. Η περιοχή μελέτης οριοθετείται από το κρηπίδωμα της Νότιας και Δυτικής προκυμαίας συμπεριλαμβανομένων των προσόψεων των κτιρίων επί της οδού Γεωργακοπούλου και του μαντρότοιχου που εφάπτεται της πλατείας Νέστορα. Η μελέτη αφορά τον ανασχεδιασμό του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, τη διατήρηση της γραμμικότητας, την εξασφάλιση
ενιαίων χαρακτηριστικών, την επανάληψη του πράσινου καθιστικού, ρυθμίζοντας της προσβάσεις από και προς το δρόμο, δημιουργώντας μοτίβα πλακοστρώσεων. Προτείνεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με σαφή καθορισμό των θέσεων προς χρήση από τα καταστήματα, στο τέλος της πορείας προτείνεται ελαφριά μεταλλική κατασκευή με μορφή υπερυψωμένης προβλήτας σε συνδυασμό με τις ξύλινες κερκίδες που στεγάζονται με τέντα σκίασης σε μεταλλικό σκελετό.
Η πλατεία Νέστορα διακρίνεται από απλή γεωμετρία, τμήμα της στεγάζεται με τέντες επί μεταλλικού σκελετού και διαστρώνεται με πλάκες από γκρι − μπεζ μάρμαρο. Η επικοινωνία με το υπερυψωμένο Parking εξασφαλίζεται μέσω μίας λωρίδας κίνησης πεζών σε υψηλότερο επίπεδο. Θα χρησιμοποιηθούν μαρμάρινες πλάκες και μαρμάρινα φιλέτα, φιλέτα γρανίτη, ενώ βασικό υλικό πλακόστρωσης των προκυμαίων είναι το βοτσαλομπετό και των πεζοδρομίων η βοτσαλόπλακα. Ο δρόμος θα πλακοστρωθεί με κυβόλιθους. Υπάρχει πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Πύλου−Νέστορος, Πλ. Νέστορος 1, στη Πύλο, στις 4/2/2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης των προσφορών) μπροστά σε επιτροπή του φορέα εκτέλεσης του έργου. Αν για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο δε διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμία προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με ΦΑΞ πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν τη νέα ημερομηνία σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.). Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν: Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 1η,2η και 3η για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και Α2 και ανω τάξη για έργα Η/Μ, και Α2 και άνω τάξη για έργα ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με έδρα τον Νομό Μεσσηνίας ή γειτονικό Νομό ή τον δηλώνουν σαν δεύτερο νομό στην Υπηρεσία τήρησης του Μ.Ε.ΕΠ. και αναφέρεται στη βεβαίωση εγγραφής τάξη ανεξαρτήτως νομού για έργα κατηγορίας Στην 1η και 2η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, στην Α2 και άνω τάξη για έργα Η/Μ και στην Α2 και άνω τάξη για έργα ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, εκτός νομού.
β. Προερχόμενες από κράτη − μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.ΕΠ.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους1, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ)2 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 1η, 2η, και 3η του Μ.Ε.ΕΠ. για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, στην τάξη Α2, 1η και 2η για έργα Η/Μ και στην τάξη Α2, 1η και 2η για έργα ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, εντός νομού, και στην τάξη 1η και 2η για έργα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, στην τάξη Α2, και 1η για έργα Η/Μ και στην τάξη Α2 και 1η για έργα ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, εκτός νομού,με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). 
1. Αν συμμετέχουν και επιχειρήσεις γραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα δεν επιτρέπεται να κοινοπρακτούν με επιχειρήσεις των υπολοίπων τριών περιπτώσεων
2. Επισημαίνεται η πρόσφατη νομολογία του ΣΤΕ (απόφαση 505/2007 της Επ. Αναστ. ΣΤΕ κατά την οποία κωλύεται η συμμετοχή σε κοινοπρακτικό σχήμα επιχείρησης που δεν μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό λόγω κατώτατου όριου.
3. Η περίπτωση αυτή τίθεται μόνο αν από τον προϋπολογισμό του
έργου δικαιολογείται.
Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται.
Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ’ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 26 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 14.434,76 € με ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Στην περίπτωση που το προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης του αναδόχου είναι μεγαλύτερο του ορίου του 12%, και πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος υποχρεούται να προσκομίσει επιπλέον πρόσθετη εγγύηση καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 35 του Ν.3669/2008, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει έως και το 22% του προϋπολογισμού.
Συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου: έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. Έργου 2012ΣΕ25580000 (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ −ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ − ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ MIS 464709 ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ 95% ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ 5%).
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου−Νέστορος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα του Δήμου Πύλου − Νέστορος, στην Πύλο μέχρι και την 30/1 /2014.
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2723360253, fax επικοινωνίας, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Σταυροπούλου Μαρία.
Πύλος, 15 Ιανουαρίου 2014
Ο Δήμαρχος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου