Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το Μανιατάκειο προωθεί τη μεσογειακή διατροφή

Στα γραφεία του Μανιατακείου Ιδρύματος κόπηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου η πίτα του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Ο Δημήτρης Λ. Μανιατάκης είναι γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών από χώρες της Αφρικής, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι από άλλα Επιμελητήρια καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Αφρικής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι συνεργασίες μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της αφρικανικής ηπείρου, ενώ τονίστηκε η αξία της μεσογειακής διατροφής. Στο τέλος προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα από την Μεσσηνία. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν λαλάγγια, ελιές, σφέλα, κορωνέικο ελαιόλαδο, παραδοσιακές πίτες, μεσσηνιακό κρασί, αποξηραμένα σύκα, παστέλι, καρύδια και δίπλες.
Το Μανιατάκειον Ιδρυμα, πιστό στους σκοπούς του, προβάλλει τη μεσογειακή διατροφή, αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας, η οποία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων και προωθεί το διατροφικό μοντέλο ως τον πλέον σύγχρονο τρόπο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Τον Φεβρουάριο το Μανιατάκειον Ιδρυμα έχει κληθεί από την δρ. Chua Ai Lin, πρόεδρο της Ενωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σιγκαπούρης, για να παρουσιάσει την πολιτιστική διάσταση της μεσογειακής διατροφής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου