Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Ανοιχτή παράταξη θέλει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Υπέρ μιας ανοιχτής, δημοκρατικής και πλειοψηφικής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, τάσσεται με δήλωσή του ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος, που διεκδικεί τη θέση του επικεφαλής της νέας παράταξης, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Ζητεί μια παράταξη και μια υποψηφιότητα δημάρχου επιβεβαιωμένη από την κοινωνία.
Στη δήλωσή του ο Παν. Γιαννόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Δεν υπάρχει γέννα χωρίς ωδίνες. Η τοπική κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος κυοφορεί την ανάγκη και την απόφαση να απελευθερωθεί από το κατεστημένο προσώπων και πρακτικών, συγκροτώντας μια ανοιχτή, δημοκρατική και πλειοψηφική δημοτική παράταξη. Η αυτονομία, η ανεξαρτησία, ο ριζοσπαστισμός και η ενότητα αυτής της παράταξης δεν είναι απλά όροι της ύπαρξής της, είναι πρωτίστως προϋποθέσεις για τη νίκη της. Η παράταξη αυτή δεν μπορεί να εμπορευθεί τα προβλήματα, ούτε να κερδοσκοπήσει τη συγκυρία. Δεν μπορεί να γίνει εργαλείο καταγραφής κομματικών ποσοστών, ούτε θερμοκήπιο προσωπικών υστεροβουλιών και ματαιοδοξίας. Η παράταξη αυτή οφείλει να δονείται από το σφυγμό της κοινωνίας και να διαθέτει την ικανότητα να κατανοεί, να ερμηνεύει και να εμπνέει την κοινωνία. Στη συγκρότηση και τη στελέχωσή της δεν περισσεύει κανείς, αλλά ούτε και είναι αρκετός κανείς.

Η επιλογή της ηγεσίας της δεν μπορεί να γίνει με όρους καλλιστείων, με αδιαφανείς διαδικασίες ή με συμφωνίες καταλλαγής σκοπιμοτήτων. Η κοινωνία και η ιστορία απαγορεύουν επιλογές και μεθόδους, που διαιρούν και διχάζουν, που γίνονται ρυτίδα στον αστερισμό της αυτοδιοίκησης.
Η υποψηφιότητα οποιουδήποτε είναι θεμιτή. Δεν είναι όμως ποτέ ικανή, χωρίς την επιβεβαίωσή της στην κοινωνία και από την κοινωνία. Η πραγματικότητα έχει θέση για όλους, αλλά διαθέτει ρόλους για όσους με ευθύνη, συνέπεια και ηθική συνείδηση μπορούν να γράψουν και το σενάριο. Η διαθεσιμότητά μου δεν μπορεί να υπερβεί τις αρχές μου, να καταργήσει την αξιοπρέπειά μου και να ακυρώσει την ανάγκη για τη γέννα στην οποία προσβλέπει η τοπική κοινωνία».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου