Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ


Την έναρξη υλοποίησης ενός ουσιαστικού και χρήσιμου έργου σηματοδότησε η υπογραφή της σύμβασης «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Παπαφλέσσα» δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, στις 25 Φεβρουαρίου του 2014, υπέγραψε τη σύμβαση με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Παπαφλέσσα» ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με τον κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο ως εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας ΑΦΟΙ Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε.

Η μελέτη αφορά στη βελτίωση και διαπλάτυνση διαφόρων τμημάτων αγροτικών οδών στα δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, που υποδείχθηκαν από το Δήμο και σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας, ενώ το συνολικό αντικείμενο της βελτίωσης είναι τα 4,162 χιλιόμετρα.

Με την ολοκλήρωση της πράξης αυτής, θα γίνει ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου με στόχο την ασφαλέστερη μετακίνηση των αγροτών. Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013, Τομέας Περιφερειακά Προγράμματα, Υποτομέας Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 550.000,00 Ευρώ και η ολική προθεσμία του έχει καθοριστεί στους έξι μήνες.



Για τη σπουδαιότητα του έργου μίλησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος: «Το συγκεκριμένο έργο, αποτελούσε εδώ και καιρό πρωταρχικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή απαντά με την νέα αυτή σύμβαση της κατασκευής αγροτικού δρόμου, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών για την αγροτική παραγωγή, καθώς με αυτό τον τρόπο στηρίζει τους αγρότες της περιοχής μας στην προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων». Τέλος, ευχαρίστησε την περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, αφού βοήθησε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου