Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Αρχαία Μεσσήνη ταξίδεψε στη Μόσχα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, την τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, η προβολή του ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «Άγγιξα..Αγάπησα…Έσκαψα» (στην ελληνική), αφιερωμένο στο μεγάλο Έλληνα αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη και στο τιτάνιο έργο του ανάδειξης της Αρχαίας Μεσσήνης. Το ντοκιμαντέρ παραχώρησε η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, στη διοίκηση της οποίας, το Κ.Ε.Π. της Μόσχας εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του.
Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη της Μόσχας, συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα που δρομολόγησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) σε μια προσπάθεια γνωριμίας των Μοσχοβιτών με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Μόσχας, εδρεύει στις εγκαταστάσεις του κινηματογράφου «Zvezda». Τo εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «MosCino» του Δήμου Μόσχας.


Όπως αναφέρει η πρόεδρος του (Κ.Ε.Π.) Μόσχας, μεσσήνια κυρία Θεοδώρα Γιαννίτση, «Φιλοδοξία μας είναι να παρουσιάσουμε στον Έλληνα και Φιλέλληνα θεατή, να τον μυήσουμε, σε τακτική βάση, στην πεμπτουσία της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ) τόσο των προηγούμενων δεκαετιών όσο και των τελευταίων ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου