Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εθνική και Costa Navarino μελετούν το Μέγαρο Χορού

Εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας Planet, της Εθνικής Τράπεζας και της Costa Navarino, βρέθηκαν χθες στην Καλαμάτα και συζήτησαν με το δήμαρχο Π. Νίκα και άλλους παράγοντες, ενώ πήραν στοιχεία για τη μελέτη λειτουργίας και βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού, η οποία θα παραδοθεί πιθανότατα στις 14 Μαρτίου.
Οπως ανακοινώθηκε, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων της μελετητικής εταιρείας Planet, της Εθνικής Τράπεζας και της Costa Navarino, αντηλλάγησαν απόψεις, παραδόθηκαν στοιχεία στους μελετητές εκ μέρους του δήμου και διερευνήθηκε πλήθος παραμέτρων σχετικών με την επιδίωξη της μελέτης: Να καταστεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ορόσημο για τον πολιτισμό και άλλες δραστηριότητες, στην υπηρεσία των πολιτών της Νότιας Πελοποννήσου και πέραν αυτής, όντας οικονομικά βιώσιμο.
Τα στελέχη της Planet έκαναν μια μικρή παρουσίαση στη μελέτη βιωσιμότητας, που περιελάμβανε τα κεφάλαια: αντικείμενο της μελέτης βιωσιμότητας, μεθοδολογία, εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, δυνητικές χρήσεις του και θέματα προς συζήτηση.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε το διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιά, ο οποίος έδωσε εντολή να αναλάβει η ΕΤΕ το κόστος εκπόνησης της μελέτης. Η αναγκαιότητα εκπόνησής της προκύπτει από το γεγονός ότι η χρήση και η βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού πρέπει να προσεγγιστούν με επιστημονικό τρόπο.
Επίσης, ο δήμαρχος περιέγραψε με συντομία την κατάσταση της Καλαμάτας, δίνοντας και το αναπτυξιακό στίγμα της περιοχής όπως αυτό διαγράφεται στις μέρες μας. Επεσήμανε πως είναι βαθύτατα πεπεισμένος ότι «με τις κατάλληλες κινήσεις το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, ένας φάρος ανάπτυξης».
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Planet Κων. Καλογήρου συμφώνησε με το δήμαρχο, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη να υπάρξει για το Μέγαρο Χορού «μείγμα δραστηριοτήτων, που άλλες θα φέρουν χρήματα και άλλες θα δημιουργήσουν την "ταυτότητα" αυτού του λαμπρού οικοδομήματος».
Οι εκπρόσωποι του δήμου κατέθεσαν πληροφορίες, στοιχεία και προβληματισμούς στη σύσκεψη, που κράτησε περίπου 1,5 ώρα. Θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και η μελέτη βιωσιμότητας αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Καλαμάτας στις 14 Μαρτίου. Ακολούθως, αυτή θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για μελέτη, καθώς και στους πολιτιστικούς φορείς. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και, κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.
 Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στο Μέγαρο Χορού.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/02/2014
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/33614-ethniki-costa-navarino-meletoyn-megaro-xoroy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου