Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τέσσερις για μια κούπα Ο νομός Μεσσηνίας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο βόλεϊ, με την Πύλο να παίρνει τη σκυτάλη το Σαββατοκύριακο (29-30/3) για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των γυναικών.

Λίγες μέρες μετά την Καλαμάτα και την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών, η Πύλος αναλαμβάνει τις γυναίκες με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Πανναξιακό να διεκδικούν το επόμενο διήμερο την πρώτη κούπα της χρονιάς.
Η πόλη υποδέχθηκε θερμά τους φιναλίστ και τους εκπροσώπους τους, ενώ την Παρασκευή (28/3) δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους πρωταγωνιστές, αθλήτριες και προπονητές, να κρατούν χαμηλούς τόνους.
Χωρίς πολλά λόγια…
Πρώτες πήραν τον λόγο οι αθλήτριες που απέφυγαν τα μεγάλα λόγια, καμιά τους όμως δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες και την επιθυμία για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ανθρώπους της Πύλου για τη φιλοξενία. Το Final 4 είναι μια γιορτή κι ελπίζω πως όλες οι ομάδες θα προσφέρουμε ωραίο θέαμα και θα παιχτεί όμορφο βόλεϊ. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουμε το 4ο σερί κύπελλο, καθώς είναι πολύ όμορφο να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο μας», δήλωσε η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου.
Από την πλευρά της η Ζένια Τσίμα, του «αιώνιου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που φιλοξενείται εδώ το Final 4. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Στόχος μας να κάνουμε όλες μας αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ούτως ώστε να δει ο κόσμος πόσο ωραίο άθλημα είναι το βόλεϊ. Οι ομάδες που πέρασαν αξίζουν να βρίσκονται εγώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος».

Η Ελένη Φάρκωνα του Πανναξιακού είπε με τη σειρά της: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ήθελα να πω στους ανθρώπους της Πύλου ότι ζούνε πραγματικά σε έναν πολύ όμορφο τόπο. Εύχομαι να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση κι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το βόλεϊ. Οι πόλεις της περιφέρειας πάντα στηρίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μέσα λοιπόν στα πλαίσια του fair play εύχομαι να γίνουν όλα όμορφα και καλά παιχνίδια. Αφιερώνω το Final 4 και την πορεία της ομάδας μου στη Νάξο και σε όλους τους Ναξιώτες που μας στηρίζουν».
Τέλος, η Εύη Κυριακίδου του Ηρακλής δήλωσε: «Τόσο εγώ, όσο και η Ζένια με την Στέλλα βρισκόμαστε στην Πύλο για δεύτερη φορά αφού έχουμε φιλοξενηθεί με την Εθνική ομάδα κι όπως και τότε έτσι και τώρα ο κόσμος της Πύλου μας είχε δώσει τα πάντα απλόχερα. Νομίζω ότι θα είναι μια όμορφη διοργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να διαφημιστεί η περιοχή, αλλά και το άθλημα μας. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες αλλά στη δική μου ακόμη περισσότερο».
Στα χνάρια των αθλητριών τους
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των τεσσάρων τεχνικών που προτίμησαν να βαδίσουν στα χνάρια των αρχηγών τους. «Ξεκινώντας θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές της περιοχής για το ότι αποφάσισαν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Final 4. Σαφέστατα είναι πολύ καλό για το άθλημά μας να βγει εκτός πρωτεύουσας και μεγάλων πόλεων ώστε να διαδοθεί παντού. Μακάρι το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερο ώστε να δουν και άλλοι τα παιχνίδια. Ωστόσο πρέπει να συγχαρώ τη δημόσια τηλεόραση για τη μετάδοση καθώς θα μπει σε κάθε σπίτι η διοργάνωση. Επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 4 του Κυπέλλου», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης.
Και συμπλήρωσε: «Στο θεσμό του Κυπέλλου, πολλά εξαρτώνται κι από την κλήρωση. Εμείς βρισκόμαστε σ’ αυτό το Final 4 έχοντας διανύσει μια δύσκολη πορεία και όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε για 4η σερί χρονιά στο Κύπελλο. Η λογική λέει πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει την ΑΕΚ και τα Βριλήσσια χρίζεται φαβορί. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε εμπειρία και είναι και ένα κλικ πάνω από τις άλλες ομάδες, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει όμως να είμαστε σεμνοί και σοβαροί, να δείξουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό γιατί αυτό είναι πρώτο το παιχνίδι κι αυτό έχουμε στο μυαλό μας.

Σε όλα τα Final 4 υπάρχουν εκπλήξεις όμως είμαστε προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να μη διαψευστούμε. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια να παιχτεί ποιοτικό βόλεϊ και την Κυριακή η δική μου ομάδα να πάρει το Κύπελλο».

Γιώργος Ρούσης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πύλο και τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία τους. Είχαμε έρθει εδώ πριν από κάποια χρόνια με την Εθνική ομάδα για κάποια φιλικά και είμαι διπλά ευχαριστημένος που επιστρέφω. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να γίνουν καλοί αγώνες και να διαφημιστεί το γυναικείο βόλεϊ. Θα ήθελα το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας προκειμένου να μπορέσει περισσότερος κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, ωστόσο στα υπέρ είναι η προβολή των αγώνων από τη Δημόσια Τηλεόραση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που επιστρέφουμε σε ένα Final 4 Κυπέλλου και σε συνδυασμό με την είσοδό μας στα πλέι οφ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία μας τη φετινή σεζόν. Θέλουμε είναι να γίνουν θεαματικοί αγώνες και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και αν το αξίζουμε να πάρουμε το Κύπελλο».
Ζόραν Κόβαζιτς (προπονητής Πανναξιακού): «Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου τους διοργανωτές για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που είναι διαφήμιση του γυναικείου βόλεϊ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και βλέπω όλο αυτό το θαύμα της φύσης μπροστά μου. Όσον αφορά στην ομάδα μου είμαστε ευχαριστημένοι και τυχεροί που φτάσαμε σε αυτό το τουρνουά. Η Νάξος συμμετέχει πρώτη φορά σε Final 4. Είναι μεγάλη στήριξη των ανθρώπων του νησιού και καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολύ καλές συνθήκες δουλειάς στην ομάδα. Ο κόπος αυτός απέδωσε. Εκτός από τα καλά παιχνίδια που παίξαμε στο πρωτάθλημα, είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε στο Κύπελλο. Κάθε νίκη θα είναι μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ για να κάνουμε τους ανθρώπους της Νάξου υπερήφανους».
Βαλεντίν Μίλεφ (προπονητής Ηρακλή): «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την επιλογή του μέρους που θα γίνει το Final 4. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες θα προσφέρουν πολύ καλό θέαμα και καλά παιχνίδια. Εδώ μπορεί να μην αγωνίζονται οι 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το θεσμό του Κυπέλλου καθώς δίνει την ευκαιρία και σε άλλες ομάδες να διακριθούν.

Η δική μας ομάδα είχε πολύ δύσκολη εβδομάδα. Υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί βασικών παικτριών σε σχολικούς αγώνες. Οι ερχόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες για το πώς θα αγωνιστούμε, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο πώς να κάνουμε την ομάδα να λειτουργήσει σωστά και να παίξει καλό βόλεϊ».

Αρχή με «αιώνιους»
Το πρόγραμμα θα ανοίξει το μεσημέρι του Σαββάτου (29/3) το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Πανναξιακού με τον Ηρακλή. Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Το πρόγραμμα
Σάββατο 29/3

16:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
19:15 Πανναξιακός-Ηρακλής

Κυριακή 30/3

19:30 Τελικός

gazzetta.gr 28/03/2014


Η συνέντευξη Τύπου Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία μίλησαν διαδοχικά εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι αρχηγοί και οι προπονητές: 
Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος): Οι καλύτεροι αγώνες final 4… «Σας καλωσορίσουμε στην Πύλο, στον ιστορικό Δήμο Πύλου Νέστωρος, όπου για πρώτη φορά διεξάγεται στην περιοχή μας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ. Η πόλη υποδέχεται με ενθουσιασμό αυτό το μεγάλο γεγονός κι όλοι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε χαρούμενοι που έφτασε η ώρα των αγώνων. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ που επέλεξε να μας δώσει τη χαρά να φιλοξενήσουμε αυτό το σπουδαίο θεσμό, τους τοπικούς φορείς, τον ΝΟ Πύλου και τον ΑΟ Τσικλητήρα, καθώς και τους επαγγελματίες που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έχουμε ετοιμάσει αγώνες υψηλού επιπέδου με φόντο το Ιόνιο, στην περιοχή όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τέλος απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που στήριξαν αυτή τη διοργάνωση, όπως και η Δημόσια Τηλεόραση που είναι κοντά σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στόχος είναι να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες Final 4. Εύχομαι στις ομάδες καλούς αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος».  
 Κώστας Βλάσσης (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ, πρόεδρος ΕΣΠΕΠ): Ώθηση στο βόλεϊ της περιοχής  «Εκπροσωπώντας την ΕΟΠΕ θέλω να εκφράσω τη χαρά μας που βρισκόμαστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Ήταν μια επιλογή της Ομοσπονδίας να κάνει επίκεντρο το Μάρτιο τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο με τις δυο διοργανώσεις Final 4 σε άνδρες και γυναίκες. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τον ΝΟΠ και τον ΑΟ Τσικλητήρα για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα. Οι αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και θα δώσουν ώθηση στο βόλεϊ της περιοχής και ευχόμαστε όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι».    
 Γιώργος Αρβανίτης (Γενικός Γραμματέας ΝΟ Πύλου): «Ενθουσιασμένοι που η διοργάνωση διεξάγεται στον τόπο μας» «Εκπροσωπώντας τον Ν.Ο. Πύλου, πρέπει να σας πω ότι έχουμε δημιουργήσει τμήματα υποδομής δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια της περιοχής να αγαπήσουν το βόλεϊ κι όλοι είναι ενθουσιασμένοι που η διοργάνωση διεξάγεται στον τόπο μας. Ευχαριστώ τις ομάδες για την παρουσία τους κι εύχομαι να μας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Από κει και πέρα πρέπει να ευχαριστήσω και μια σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων για τη βοήθεια που μας προσέφεραν. Την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, το Δήμο Πύλου Νέστορος και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Καφαντάρη για την συμπαράσταση, το αστυνομικό τμήμα, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, τον σύλλογο μου ΝΟ Πύλου, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων τουριστικής ανάπτυξης Πύλου, τα ξενοδοχεία Καραλής, Galaxy, Νηλέας, Αντζελίνα, Ζόε, τα Αδέλφια, τα εστιατόρια Γρηγόρης, Εν Πλω, Κούκος, La Piazza, Ποσειδωνία, Τέσσερις Εποχές που μας έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια. Επίσης το Κέντρο Υγείας Πύλου και τους γιατρούς Νίκο Γιουρτούμα, Κώστα Διπλάρη, Παναγιώτη Βλαχογιάννη, τα ινστιτούτα ομορφιάς Αιμιλία Παπαγεωργίου-Τζένη Χρονοπούλου, τη λογίστριά μας Αφροδίτη Ηλιακίδη και τον Λυκειάρχη Πύλου Στέφανο Νικολόπουλου. Είμαστε ερασιτέχνες, αναλάβαμε μια πολύ σημαντική διοργάνωση και με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα».  

"ΘΑΡΡΟΣ" 29/03/2014

15 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Ολυμπιακάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε θρύλε τους ξέσκισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για την κούπα? αβαβα Κύριε Μπλόκερ, κατά τ΄ άλλα είσαι αμερόληπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή είσαι κακόπιστος, και φαντάζομαι ποιος μπορεί να είσαι, τα αθλητικά είναι σε άλλο blog καθαρά αθλητικό (http://kpylos1.blogspot.gr/). Και για να σε προλάβω γιατί το δημοσίευμα αυτό είναι εδώ θα σου πω ότι είναι εδώ για το γεγονός αυτής καθ' εαυτής της διοργάνωσης και για να πληροφορηθεί ο κόσμος για τη διεξαγωγή των αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. iΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν έχεις πρόβλημα να καταλάβεις τι γράφω δεν φταίω εγώ. Το αθλητικό μέρος αναρτήθηκε στο αθλητικό blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα ξέρεις τι μας λες φίλε?αμερόληπτε κατά τα άλλα, ότι για να διαβάσουμε τα αθλητικά θα πρέπει να ανοίξουμε το ένα κουτάκι μετά το άλλο που θα έχει ένα κλειδί για ξεκλειδώσουμε για να διαβάσουμε ότι το κύπελλο στο βόλλευ γυναικών το πήρε η καλύτερη ομάδα, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!Σε ενοχλεί φαντάζομαι. Δεν πειράζει θα το συνηθίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αθλητικά, που αφορούν το Δήμο Πύλου - Νέστορος (γιατί με αυτά κυρίως ασχολείται το αθλητικό blog), τα διαβάζει όποιος ενδιαφέρεται εκεί καθώς και όλες τις άλλες αθλητικές ειδήσεις.
    Και είναι αρκετοί που ενδιαφέρονται και τα βρίσκουν. Αν εσύ θέλεις βοήθεια για να βρεις τα κλειδιά υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επιμονή σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα πέφτει στο κενό όσο κι αν υποτιμάς την νοημοσύνη μας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε ανώνυμε αν ήταν άλλου χρώματος η ομάδα που θα έπαιρνε το κύπελλο τώρα θα είχαμε αναρτήσεις με διθυράμβους από τον ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ Blogger........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. - Ανώνυμε (31 Μαρτίου 2014 - 10:00 μ.μ)αν νομίζεις ότι δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα και υποτιμώ τη νοημοσύνη σου να με καταγγείλεις στην ΕΣΗΕΑ.
    - Ανώνυμε (31 Μαρτίου 2014 - 10:04 μ.μ) στο αθλητικό blog και μόνο θα έκανα ότι ήθελα χωρίς να ρωτήσω την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τότε γράψε ¨Το Blogg του αντιολυμπιακού" για να έχεις μεγάλη επισκεψιμότητα , Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με αυτά που γράφεις δεν πείθεις ούτε τον εαύτο σου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελειώνετε και ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από πότε είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, μήπως σαν κάποιους άλλους ψευτοδημοσιογράφους? Για να μην τρελαθούμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή