Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της τοπικής οδού " Χανδρινού - Αμπελόκηποι" του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Ένα σημαντικό έργο υπογράφηκε, την Τετάρτη 26 Μαρτίου του 2014, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της πράξης «Βελτίωση τοπικής οδού Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων του Δήμου Πύλου-Νέστορος» μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος ως εκπρόσωπο του Δήμου, κ. Δημήτριο Καφαντάρη και του ανάδοχου του έργου, κ. Πέτρου Ρένεση.

Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 1.160.000,00 Ευρώ, ενώ το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Με προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών τους έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, το έργο αυτό αφορά σε εργασίες βελτίωσης κυρίως με ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού που συνδέει τον οικ. Πλατανόβρυσης της Τ.Κ. Χανδρινού με τον οικ. Άνω Αμπελοκήπων της Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος. Ειδικότερα, η οδός διέρχεται εντός δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Έχοντας κυρίως επαρχιακή δευτερεύουσα κυκλοφορία, συνδέει τις δύο Τοπικές Κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει και βελτιώνει την προσβασιμότητα μεταξύ των Τ.Κ. στο εσωτερικό του Δήμου.


Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ευχαριστώντας δημόσια όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. αλλά και στην έναρξη υλοποίησής του, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για το Δήμο μας, αφού με αυτό το έργο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου. Η πράξη αυτή, είναι ένα μέρος της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε πόθο και διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής για πολλά χρόνια. Έργο το οποίο αναδεικνύει το ορεινό άξονα του δικτύου μας και διασφαλίζει την προσβασιμότητα στην περιοχή. Πλέον ο κάτοικος και ο επισκέπτης θα μπορεί, μέσω του καινούργιου άξονα, από του Χανδρινού, να καταλήξει στη Φοινικούντα και στα χωριά της Κορώνης, με ασφάλεια. Η σημασία και η σπουδαιότητα αυτού του έργου είναι προφανής».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου