Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στο εδώλιο οι Αλβανοί που «έγδυναν» βίλες και εξοχικά στην Πυλία


Αύριο θα μάθουν για την «ποινική τους τύχη» οι τρεις Αλβανοί, μέλη πενταμελούς σπείρας που στην κυριολεξία «έγδυνε» βίλες στη Μεσσηνία και έστελνε τα κλοπιμαία με φορτηγά στην Αλβανία.
Η δίκη τους έγινε χθες, με τους τρεις να είναι προφυλακισμένοι και να οδηγούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι Αλβανοί– αδέλφια- διαφεύγουν της συλλήψεως.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες έμπαιναν σε βίλες και εξοχικά σε όλη την Πυλία, αφού διαπίστωναν ότι δεν κατοικούνταν. Εκτός από αντικείμενα αξίας, «σήκωναν» και ό,τι άλλο έβρισκαν, όπως ντουλάπια, γρανίτες, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν ανάμεσα στα κλοπιμαία και μια βαλίτσα με… χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν αφαιρέσει αντικείμενα αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να λάβει απόφαση κι αυτό θα γίνει αύριο.


Δεν άφηναν τίποτα
Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών, στις 18 Ιανουαρίου 2013 τα ξημερώματα παρουσιάσθηκε στην Αστυνομία ο 26χρονος πρώτος κατηγορούμενος Αλβανός, ο οποίος κατήγγειλε ότι το προηγούμενο βράδυ, καθώς έφευγε από την εργασία του στο Ασπρόχωμα, τον σταμάτησαν δύο άγνωστοι Αλβανοί και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στη Μεσσήνη. Στη συνέχεια, όμως, με την απειλή μαχαιριού, τον ανάγκασαν να τους πάει στο Χαρακοπιό, όπου τον κράτησαν και ζήτησαν χρήματα για να τον ελευθερώσουν. Επειδή, όπως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς, δεν είχε χρήματα, ήρθε σε διαπραγμάτευση μαζί τους και τους άφησε το αυτοκίνητό του.
Τα όσα, όμως, είπε ο 26χρονος δεν έπεισαν τους αστυνομικούς και του ζήτησαν να τους δείξει πού τον κρατούσαν στο Χαρακοπιό. Εκεί διαπίστωσαν ότι ήταν το σπίτι 3 Αλβανών, οι οποίοι έλειπαν, αλλά βρισκόταν έναν 21χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος τους είπε ότι ο 26χρνος είναι μέλος ομάδας και μαζί με τους υπόλοιπους κλέβουν σπίτια, απ’ όπου αφαιρούν ό,τι μπορούν και, αφού τα συσκευάσουν, τα στέλνουν στην Αλβανία. Μάλιστα, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 26χρονος ήρθε σε ρήξη μαζί τους, διότι διέθεσε κλοπιμαία χωρίς να δώσει στους υπόλοιπους το μερίδιό τους. Στη συνέχεια, ο 21χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε ισόγεια αποθήκη, σε αγρόκτημα στους Κόμπους στο Χαρακοποιό, όπου έκρυβαν πλήθος κλοπιμαίων. Σε εκείνο το αγρόκτημα είχαν ζώα, που φρόντιζαν οι άλλοι δύο Αλβανοί που είναι κατηγορούμενοι και κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς.


Με φορτηγά στην Αλβανία
Ο 21χρονος τούς οδήγησε σε σπίτι που έμεναν άλλοι Αλβανοί, όπου επίσης βρήκαν κλοπιμαία. Επιστρέφοντας στο Χαρακοπιό οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο σε χώμα στην αυλή ένα αεροβόλο πιστόλι, ενώ μέσα στο σπίτι κι άλλα κλοπιμαία. Λίγα κλοπιμαία βρέθηκαν και στο σπίτι του 21χρονου.
Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι από την ποσότητα των κλοπιμαίων που αντίκρισαν και από την έρευνα κατέληξαν ότι τουλάχιστον για τρεις μήνες αφαιρούσαν αντικείμενα από σπίτια και τα μετέφεραν στην Αλβανία, ενώ λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους φορτηγό με αλβανικές πινακίδες είχε πάρει πράγματα από αποθήκη στο Ζιζάνι Μεσσηνίας.
Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τουλάχιστον 12 κλοπές σε σπίτια σε Πεταλίδι, Γερακάδα Κορώνης, Λούτσα Φοινικούντας, Γιάλοβα, Ασπροχώρτη Φοινικούντας, Βασιλίτσι, Ακριτοχώρι καθώς και τρεις κλοπές αυτοκινήτων, με τα οποία μετέφεραν κλοπιμαία και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, όπως και μιας μοτοσικλέτας από την Τρίπολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αλβανοί έκλεβαν σπίτια, κυρίως, αλλοδαπών που τα διατηρούσαν ως εξοχικές κατοικίες και τον περισσότερο χρόνο έλειπαν.

της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 20/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου