Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Συμβάσεις για ιατρεία σε Μεθώνη και Πεταλίδι

Ανοιξε ο δρόμος για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και την έναρξη των εργασιών
κατασκευής των νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης και Πεταλιδίου, συνολικού προϋπολογισμού 580.000 ευρώ.
Αυτό γνωστοποιεί, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, διευκρινίζοντας ότι η πιο πάνω εξέλιξη προέκυψε μετά και την εκδίκαση των προσφυγών που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο των διαγωνισμών για τα πιο πάνω έργα. Με την ίδια ανακοίνωση, το Γ.Ν. Μεσσηνίας κάνει επίσης γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα εξεταστούν οι προσφυγές στο πλαίσιο των διαγωνισμών για δύο ακόμα έργα: α) για την αναδιαρρύθμιση του ισογείου στο κτήριο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας (προϋπολογισμού 1.246.407,20 ευρώ) και β) για την κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου Βλαχόπουλου (260.000 ευρώ).

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Στο μεταξύ το Γ.Ν. Μεσσηνίας γνωστοποίησε ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα της προμήθειας 6 νέων ασθενοφόρων για τις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας - μια πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 420.000 ευρώ. Εξ άλλου, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ενημερώνει ότι ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για διάφορους τομείς του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών τοποθετούνται μέσα στο μήνα Μάιο, ενώ στόχος -όπως σημειώνεται- είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι εν λόγω εξοπλισμοί να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο νοσοκομείο. Οι διαγωνισμοί αφορούν την προμήθεια, α) εξοπλισμού μαγειρείων - πλυντηρίων (545.000 ευρώ), β) συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου (558.000), γ) εξοπλισμού μηχανογράφησης (245.000) και δ) εξοπλισμού για την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (400.723 ευρώ).

ΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Γ.Ν. Μεσσηνίας, ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 4 Απριλίου πρόγραμμα εκδρομών στην περιοχή της Τριφυλίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης) Φιλιατρών. Ειδικότερα, ανά 15ήμερο ένα μικρό λεωφορείο του Γ.Ν.Μεσσηνίας θα μεταφέρει τα παιδιά του Κέντρου σε χώρους αναψυχής που βρίσκονται κοντά στο Κέντρο. Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «πρόκειται για μία πρωτοβουλία της διοίκησης του Γ.Ν. Μεσσηνίας σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών που χαρακτηρίζονται από την πολύχρονη προσφορά στο ΚΕΦΙΑΠ».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 03/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου