Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δημοπρατείται Πάτρα - Πύργος και ακολουθεί Καλό Νερό - Τσακώνα

Εντός των επόμενων ημερών δημοπρατείται ο οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος, μήκους 75 χλμ. και προϋπολογισμού 340 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατηθεί ο αυτοκινητόδρομος στο τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα, μήκους 30 χλμ. και προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ. Αυτά επεσήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τους άξονες των συμβάσεων παραχώρησης και για τα τμήματα που έχουν εξαιρεθεί από το έργο της Ολυμπίας Οδού.  Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά η δημοπράτηση του Τσακώνα - Καλό Νερό είχε εξαγγελθεί για τις αρχές του 2014 και στη συνέχεια πήγε για το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την εκτίμηση και τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, το Πάτρα - Πύργος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια από τη δημοπράτησή του. Οι πόροι για την
υλοποίηση και των δύο τμημάτων θα προέλθουν από την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Σύντομα, κατά τον υπουργό, «θα βρεθεί λύση και για το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, μήκους 60 χιλιομέτρων, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει οπωσδήποτε διαπλάτυνση σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, όπου υπάρχει το πρόβλημα με τον βιότοπο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, από το Δεκέμβριο του 2013 όταν και επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα σε Δημόσιο, παραχωρησιούχους, κατασκευαστές και τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, το Δημόσιο έχει καταβάλει συνολικά 898 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις και για τη χρηματοδοτική του συμβολή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων στους οδικούς άξονες έως το 2016, ενώ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας υπογράφηκε κοινή απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για την εγκατάσταση αναλογικής χρέωσης διοδίων στην Εγνατία Οδό.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου