Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Δημάρχου στη Ριέκα της Κροατίας για συμμετοχή στο 20ο Συνέδριο της Μεσογειακής Θαλάσσιας Κληρονομιάς


Στη Ριέκα της Κροατίας θα μεταβεί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιατρός, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ως προσκεκλημένοι στο 20o Συνέδριο της Μεσογειακής Θαλάσσιας Κληρονομιάς  με τίτλο «Ζώντας τον Πολιτισμό και την Μουσειακή του Έκφραση: το Περιβάλλον, η Μετανάστευση, οι Γλώσσες και η Διατροφή», που θα διεξαχθεί στις 28 με 31 Μαΐου 2014.
Κύριο λόγο της συγκεκριμένης πρόσκλησης στον Δήμο, αποτέλεσε η εγγραφή της Κορώνης ως εμβληματικής κοινότητας, στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με απόφαση της UNESCO στις 16 Νοεμβρίου 2010.
Στην επιστημονική αυτή ημερίδα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εισηγητής και εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θα αναπτύξει το θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή ως άυλη πολιτιστική αξία στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO».
Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος είναι η προβολή της Διατροφικής Κουλτούρας - Μεσογειακής Διατροφής- που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από τους αρχαίους χρόνους, συμβάλλοντας στην υγεία, την μακροζωία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Δήμου, στοχεύουν στην επισήμανση της αφθονίας και της ποιότητας των διατροφικών προϊόντων της Μεσογειακής Δίαιτας στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία ειδικότερα. 

1 σχόλιο:

  1. Κάλοριζικος ο δήμαρχος.εγκαινιάζει νεα γραμμη στα ταξίδια.ριεκα,Βενετία,θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις προφανώς,εχει παει σε πολλές ακόμα,τον ζηλεύουμε.η μεσογειος έχει ακόμα,Μονακό,βαρκελωνη-καταλωνια,ναπολη,Ρώμη,γενοβα,νις,καννες,τούλον ,μασαλια,.σε πέντε χρονια θα τα προλάβει,στα πλαίσια παντα της μεσογειακής διατροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή