Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ικανοποίηση Καφαντάρη για την εκλογική νίκη

Ο Δημήτρης Καφαντάρης επανεξελέγη δήμαρχος Πύλου - Νέστορος από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 51,63%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ο Νίκος Καραμπάτσος αναδείχθηκε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με ποσοστό 23,97%, ενώ τρίτος εξελέγη ο Ηλίας Κανάκης με 16,87% και τέταρτη η Σοφία Αποστολοπούλου με 7,54%. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για την εκλογή δημοτικών συμβούλων: Ο συνδυασμός του κ. Καφαντάρη εκλέγει 16 συμβούλους (5 από τη Δημοτική Ενότητα Νέστορος, 4 από τη Δ.Ε. Πύλου, 3 από τη Δ.Ε. Κορώνης, 2 από τη Δ.Ε. Βλαχόπουλου και από 1 στις Δ.Ε. Μεθώνης και Χιλιοχωρίων. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, προβάδισμα έχουν:  Στη Δ.Ε. Νέστορος οι Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Μπαχούμας, Γιώργος Βοργιάς, Γιαννούλα Δρακάκη - Μαθιού, Τάκης Δημητρακόπουλος. Στη Δ.Ε. Πύλου οι Γιάννης Σαρδέλης, Περικλής Κοντογόνης, Θεόδωρος Χαραμαράς και Πελοπίδας Αγγελόπουλος. Στη Δ.Ε. Κορώνης οι Πελαγία Λευτάκη, Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Γιώργος Ανδρικάκης. Στη Δ.Ε. Παπαφλέσσα οι Νίκος Βάγγαλης και Μαρία Αντωνοπούλου. Στη Δ.Ε. Μεθώνης ο Διονύσης Ψαλλίδας. Και στη Δ.Ε. Χιλιοχωρίων δίνουν μάχη ο Τάκης Δαρσακλής και ο Γιάννης Κοτσομύτης. Ο συνδυασμός του κ. Καραμπάτσου εκλέγει 5 συμβούλους (από 1 σε Κορώνη, Μεθώνη, Πύλο όπου παίρνει την έδρα ο επικεφαλής του συνδυασμού-, Χιλιοχώρια και Νέστορα). Ο συνδυασμός του κ. Κανάκη εκλέγει 4 συμβούλους (από 1 σε Κορώνη Μεθώνη, Πύλο και Νέστορα). Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, προβάδισμα έχουν στην Κορώνη ο Παναγιώτης Μπλάνας, στη Μεθώνη ο Γιώργος Ζεργιώτης, στο Νέστορα ο Γιώργος Κόκκινος, ενώ στην Πύλο την έδρα την παίρνει ο κ. Κανάκης. Ο συνδυασμός της κ. Αποστολοπούλου εκλέγει 2 συμβούλους (στην Πύλο και τα Χιλιοχώρια). Η επικεφαλής του συνδυασμού παίρνει την έδρα στην Πύλο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Καφαντάρης

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείξανε έμπρακτα με την ψήφο τους. Ενα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους συνεργάτες μου και υποψηφίους του Συνδυασμού “Δύναμη Ελπίδας”, για τον μεγάλο και ανυστερόβουλο αγώνα που έδωσαν, ώστε να είμαστε νικητές από την πρώτη Κυριακή. Για μας η νίκη ανήκει στους πολίτες. Σήμερα κέρδισε όλος ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Εγγύηση της πορείας μας το μέχρι τώρα έργο μας. Καλώ λοιπόν, σε συνεργασία όλες τις δημοτικές παρατάξεις, και τους πολίτες, μαζί ενωμένοι να δημιουργήσουμε το νέο αναπτυξιακό “αύριο” του δήμου.

Ηλίας Κανάκης

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Πύλου- Νέστορος έχει εξήγηση. Η επανεκλογή του κ. Καφαντάρη, τον οποίο συγχαίρουμε, οικοδομήθηκε στο πλαίσιο συμβιβασμών, υποχωρήσεων και συναλλαγών που επιβεβαιώνεται από τις συγκρίσεις της δημοτικής και της περιφερειακής κάλπης. Το κόστος της επανεκλογής του κ. Καφαντάρη θα το υποστεί η τοπική κοινωνία, που είναι ήδη σε κίνηση και η κίνησή της έφτασε στο 17,4 %. Η δύναμη και η δυναμική της κίνησης αυτής θα εκφράσει την αντιπολίτευση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία. Η επανεκλογή του κ. Καφαντάρη είναι το χειρόφρενο στην κοινωνία, το οποίο δεν θα αντέξει στη δύναμη της “Κοινωνίας σε κίνηση”, την οποία ευχαριστούμε δηλώνοντας ότι δεν θα την προδώσουμε».

Σοφία Αποστολοπούλου

«Το αποτέλεσμα είναι καλό καταρχήν. Ανεβάσαμε το ποσοστό μας (του ΚΚΕ) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, σχεδόν το διπλασιάσαμε και πήγαμε και καλύτερα στην Περιφέρεια. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας και κείνους που μας στήριξαν, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών, έχουμε νέο αγώνα και καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ και να εκφραστεί πλατιά η καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των κομμάτων που μας έχουν καταδικάσει σε αυτή τη μιζέρια και συνεχίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Τους καλούμε να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή».

3 σχόλια:

  1. το γεγονος οτι πηρε αυτοδυναμια ενα σκυλι του σαμαρα δεν σας πειραξε κυρια αποστολοπουλου?εσεις χαρηκατε για το ποσοστο σας.μαθετε λοιπον οτι φερετε μεγαλη ευθυνη ως απαρχαιωμενο σταλινιστικο κομμα για την κατασταση του κινηματος και περιμενουμε να δουμε που θα φτασετε.θα στηριξετε και σαμαρα για να νικησετε το 'συστημικο' συριζα?αν και το εχετε ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την αυτοδυναμια φιλε μου δεν την πηρε μονος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιόν ΣΥΡΙΖΑ μιλάτε..... το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ..που έχασε τα προνόμια που είχε 30 χρόνια τώρα.....ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι αυτό το κόμμα που ονομάζει τα ΣΚΟΠΙΑ ....ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή