Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΥΛΟΥ




Με μια ιδιαίτερη συναυλία-παράσταση ολοκλήρωσε τη φετινή σχολική της χρονιά η 3η τάξη του Γυμνασίου Πύλου, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Παρασκευή 23 Μαίου, στις 8:30 το απόγευμα. Η διασκευή του έργου της Μάγιας Δεληβοριά «Η αλφαβήτα της Εφηβείας», του οποίου έμπνευση και θέμα είναι η καθημερινότητα των εφήβων, οι προβληματισμοί και τα όνειρά τους για τη ζωή, ντύθηκε από τους ίδιους τους μαθητές Γυμνασίου και σπουδαστές του Ωδείου Πύλου με μουσική και απέσπασε το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού.
Στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο της οικίας του Τσικλητήρα, στην Πύλο,  οι μαθητές της 3ης Γυμνασίου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερμηνεύοντας σκηνές… από την καθημερινότητά τους!
Έχοντας σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, η παράσταση, στην οποία εναλλασσόταν η μουσική, που έπαιζαν οι μαθητές, με τα θεατρικά «σκετσάκια» και τον χορό, ήταν μοναδική και για  περίπου δύο ώρες οι ακροατές πέρασαν ευχάριστα, αναπολώντας τα δικά τους παιδικά χρόνια.
Η επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε πριν 15 ημέρες στο ΔΗΠΕΘΕ της Καλαμάτας και στο Γυμνάσιο της Πύλου, δεν οφείλεται μόνο στο ταλέντο των μαθητών αλλά και στην υποστήριξη των καθηγητριών του Γυμνασίου, της κ. Ασημίνας Μακρή, της κ. Θεοδοσίας Μπαξεβάνη και της κ. Σταυρούλας Γεωργιοπούλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες των μαθητών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συνδρομή του, στο Ωδείο Πύλου για τη χορηγία μουσικού εξοπλισμού, ήχου και φωτισμού και στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη για τη χορηγία.
Εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα σαν και αυτή, προάγουν τα οφέλη της μικρής μας κοινωνίας μέσω της πνευματικής και πολιτισμικής προόδου. Μπράβο στους μαθητές και καλή επιτυχία στις σπουδές τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου