Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Επιτυχημένο το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am Πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στο Costa Navarino

Με επιτυχία διοργανώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στα «The Dunes» και «The Bay Course» της Costa Navarino το διεθνές τουρνουά γκολφ της «Aegean Airlines Pro-Am».

Στο φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από τις 11 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου 2014, συμμετείχαν 60 ομάδες, διεκδικώντας 70.000 ευρώ, δηλαδή το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro-Am για επαγγελματίες.

Νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 9ου Aegean Airlines Pro-Am αναδείχθηκε ο ιταλός tour player Νικολό Γκατζιέρο, ο οποίος έλαβε το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am Trophy, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο άγγλος tour player Λίαμ Μποντ.

Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ιταλία με τον επαγγελματία παίκτη Νικολό Γκατζιέρο, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα από την Αγγλία με τον επαγγελματία παίκτη Τζιλ Τζόνσον (PGA of Great Britain & Ireland).

Το τουρνουά της Aegean, που συγκέντρωσε 240 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από 14 χώρες του κόσμου, «επιβεβαιώνει το υψηλό κύρος της διοργάνωσής του, ως βασικής συνιστώσας του μέλλοντος του γκολφ στη χώρα μας» επισημαίνει η εταιρεία.

Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια το τουρνουά φιλοξένησε 446 ομάδες και συνολικά 1.782 παίκτες από 20 και πλέον χώρες από όλον τον κόσμο και προσέφερε συνολικά 590.000 ευρώ σε βραβεία, ενώ προετοίμασε το έδαφος και έθεσε νέα θεμέλια για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα, σημειώνει η εταιρεία.

Το τουρνουά διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Στην ομιλία του στην τελετή απονομής επάθλων και στη δεξίωση, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 9ου Aegean Airlines Pro-Am και πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Θεόδωρος Βασιλάκης συνεχάρη τους νικητές και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους «αγκάλιασαν» το 9ο τουρνουά.

Μάλιστα ο κ. Βασιλάκης αφιέρωσε και την εφετινή τελετή στη μνήμη του καπετάνΒασίλη Κωνσταντακόπουλου και ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο«για το ότι συνεχίζει επάξια το όραμα του πατέρα του και για το ότι μετέτρεψε τη Μεσσηνία σε έναν πραγματικό τουριστικό πόλο έλξης».

«Μέσω του Aegean Airlines Pro Am, έχουμε σκοπό να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προορισμών για γκολφ καθώς και να προωθήσουμε την κουλτούρα και τη φυσική ομορφιά της στη διεθνή κοινότητα του γκολφ. Το γκολφ είναι μία τέτοια παγκόσμια αγορά με τεράστιο δυναμικό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες που επαληθεύουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλήματος στην κοινωνία και την οικονομία. Ειδικότερα ο αθλητικός τουρισμός στον τομέα του γκολφ προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου που δαπανούν πολλά χρήματα, ενισχύει την γκάμα και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προορισμών και, κυρίως συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» είπε ο πρόεδρος των αερογραμμών.

Μάλιστα, τόνισε ότι το Costa Navarino αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα, καθώς είναι το μοναδικό θέρετρο που ανοίγει τις πύλες του για τη σεζόν την 1η Μαρτίου κάθε χρόνο.  

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι η Aegean είναι πλέον ο χορηγός τίτλου του European Tour event, Aegean Airlines Challenge Tour, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-7 Ιουλίου 2014 (καθώς και για τα επόμενα δύο χρόνια) στο Hartl Resort στο Μπαντ Γκρίζμπαχ της Γερμανίας.

«Στο υπουργείο Τουρισμού αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αανάπτυξήνάπτυξη του τουρισμού με τρόπο βιώσιμο και να προσφέρουμε ευκαιρίες σε κάθε περιοχή ξεχωριστά να αναπτύξει τον τουρισμό της σύμφωνα με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες της. Ειδικά σε σχέση με την ανάπτυξη των γηπέδων γκολφ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις συμβάλλουν στο σκοπό μας που είναι η διευκόλυνση της υψηλής ποιότητας διαμονής και υπηρεσιών και η παράταση της τουριστικής περιόδου» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Προς τον σκοπό αυτόν έχουμε θεσπίσει νομοθεσία που παρέχει νέα κίνητρα. Το επόμενο μέλημά μας, στο πλαίσιο αυτό, είναι να διευκολύνουμε την προώθηση συγκροτημάτων γκολφ, η οποία να επιτρέπει και να χορηγεί προνόμια για τη δημιουργία ικανού αριθμού γηπέδων γκολφ σε συγκεκριμένες περιοχές» συμπλήρωσε.

Στο εφετινό τουρνουά η Aegean προσέφερε το ποσόν των 8.000 ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών στην Ιερά Μονή Παναγία Καλυβιανή στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, δίπλα στην αρχαιολογική περιοχή της Φαιστού. Η ιερά μονή φιλοξενεί 70 κοριτσάκια από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 3-18 ετών, καθώς και 55 υπερήλικες γυναίκες σε ειδικά διαμορφωμένα κτίρια. Οι 40 μοναχές της μονής προσφέρουν την προστασία και θαλπωρή που έχουν ανάγκη τα παιδιά, τα οποία είτε στερούνται γονέων είτε προέρχονται από οικογένειες με αδυναμία να τα φροντίσουν.

"ΤΟ ΒΗΜΑ" 19/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου