Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ-ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ


Το έργο για τη βελτίωση του δρόμου Πλατανόβρυση-Άνω Αμπελόκηποι επισκέφθηκε, σήμερα, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έτσι ώστε να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση τοπικής οδού Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων του Δήμου Πύλου-Νέστορος», του οποίου το συμφωνητικό υπογράφηκε, την Τετάρτη 26 Μαρτίου του 2014, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, ως εκπρόσωπο του Δήμου και του ανάδοχου του έργου, κ. Πέτρου Ρένεση. Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 1.160.000,00 Ευρώ, ενώ το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013».
Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στην βελτίωση κυρίως με ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού που συνδέει τον οικ. Πλατανόβρυσης της Τ.Κ. Χανδρινού με τον οικ. Άνω Αμπελοκήπων της Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος. Η οδός διέρχεται εντός δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Έχοντας κυρίως επαρχιακή δευτερεύουσα κυκλοφορία, συνδέει τις δύο Τοπικές Κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει και βελτιώνει την προσβασιμότητα μεταξύ των Τ.Κ. στο εσωτερικό του Δήμου.
Επιπροσθέτως, όσον αφορά τις εργασίες, προβλέπεται διαγράμμιση και  τοποθέτηση πινακίδων, ανακλαστήρων οδοστρώματος και στηθαίων ασφαλείας. Το συνολικό μήκος του δρόμου προς βελτίωση φτάνει τα 4.333 μ., ενώ το πλάτος του είναι 5,5 μ.


Ο Δήμαρχος, δηλώνοντας αρκετά ικανοποιημένος για την πορεία του έργου, τόνισε: «Ο τόπος μας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Απόδειξη είναι το σημαντικό αυτό έργο βελτίωσης του δρόμου Πλατανόβρυση-Άνω Αμπελόκηποι , το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο αυτό πρόκειται να αναδείξει τον ορεινό άξονα του δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην διασφάλιση της προσβασιμότητας στην περιοχή. Η διαδρομή από του Χανδρινού μέχρι τη Φοινικούντα και τα χωριά της Κορώνης θα είναι πλέον ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου