Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο Π. Γιαννόπουλος καλείται να αναλάβει μήνυση για εμπρησμό στο δεματοποιητή της Πύλου


Το δικηγόρο Αθηνών, τέως δημοτικό σύμβουλο και τέως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Παν. Γιαννόπουλο, επέλεξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος ως νομικό για να ασκήσει «εγκλήσεις κατά αγνώστου για εμπρησμό στο χώρο διαχείρισης και δεματοποίησης των Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) στη θέση “Άγιος Νικόλαος” Πύλου του Δήμου Πύλου – Νέστορος», στο πλαίσιο σχετική δήλωσης που είχε κάνει στο «Θ» ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης.

Η εισήγηση που διατύπωσε προς την επιτροπή η ειδική συνεργάτις – νομική σύμβουλος, Σοφία Τσαγκαράκη, ανέφερε: «Στην περιοχή “Άγιος Νικόλαος” Πύλου όπου λειτουργεί ο δεματοποιητής των Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) στις 26 Απριλίου 2014, καθώς και στις 3 Ιουνίου 2014, παρουσιάσθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία. Κρίνεται απαραίτητο να ορίσουμε πληρεξούσιο δικηγόρο για την άσκηση εγκλήσεων κατά αγνώστου για εμπρησμό στο χώρο αυτό διαχείρισης και δεματοποίησης των Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) του Δήμου μας.
Προς τούτο, προτείνεται να ορισθεί ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίου της Επικρατείας, Παν. Γιαννόπουλος».
Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Επικοινωνώντας με τον κ. Γιαννόπουλο, πληροφορηθήκαμε πως δε γνωρίζει για την απόφαση της Επιτροπής. Θα περιμένει την αποστολή της, αλλά και το υλικό που θα πρέπει να επεξεργαστεί, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν από τα διαθέσιμα στοιχεία μπορεί να προκύψει έγκληση ή όχι. Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Χ.Χ. "ΘΑΡΡΟΣ" 19/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου