Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Είκοσι πέντε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν



Σημαντική επιτυχία των Λιμενικών Αρχών αποτελεί η σύλληψη διακινητών και η κατάσχεση είκοσι πέντε χιλιάδων, περίπου, πακέτων λαθραίων τσιγάρων τα ξημερώματα χθες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μαραθόπολης, ενώ έγινε καταδίωξη και ενός μεγαλύτερου σκάφους, από το οποίο έγινε η μεταφόρτωση.

Με συντονισμένες προσπάθειες των λιμενικών επετεύχθη βαρύ πλήγμα στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων που θα κατέκλυζαν πολλές περιοχές της χώρας. Εικάζεται, δε, βάσιμα ότι στο σκάφος από το οποίο έγινε η μεταφόρτωση και καταδιώχθηκε μέχρι που πέρασε στα διεθνή ύδατα, υπάρχει ακόμα μεγάλος όγκος λαθραίων τσιγάρων. (Ήδη βρίσκεται στο μόλο της Πύλου και ξεφορτώνεται. Κώστας. ......)
Κάτοικοι της Μαραθόπολης ισχυρίζονται ότι λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ της Κυριακής διέκριναν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Μαραθόπολης έντονη κινητικότητα πλοιαρίων, και λένε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλωτά του Λιμενικού Σώματος σε νυχτερινή περιπολία, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν ανοιχτά της Μαραθόπολης δύο σκάφη και, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι ένα ταχύπλοο μεταφόρτωνε από ένα μεγαλύτερο σκάφος. Άμεσα άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού και βατραχάνθρωποι έσπευσαν στην επιχείρηση σύλληψης.
Μόλις τα πληρώματα των δύο σκαφών αντιλήφθηκαν την παρουσία των πλωτών του Λιμενικού Σώματος προσπάθησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, και ακολούθησε καταδίωξη στη θάλασσα.
Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των λιμενικών, στη θαλάσσια περιοχή της Μαραθόπολης, στη θέση με το τοπωνύμιο «Μπάρλα», ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο και συνελήφθησαν τα τρία μέλη του πληρώματός του, ενώ το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, από το Πακιστάν, και ένας Έλληνας, από περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος, μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου. Παράλληλα, έγινε καταδίωξη ενός άλλου μεγαλύτερου σκάφους, στο οποίο εικάζεται βάσιμα ότι υπάρχει μεγάλος όγκος λαθραίων τσιγάρων και από αυτό έγινε η μεταφόρτωση στο ταχύπλοο.
Το ταχύπλοο που ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς ρυμουλκήθηκε στη Μαραθόπολη, παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών αρχών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Πύλου, το οποίο διεξάγει προανάκριση και έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.
Το συμβάν αυτό αναδεικνύει, αφενός, την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος και, αφετέρου, την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Πύλου, καθώς και του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, με προσωπικό και μέσα, καθώς η θαλάσσια περιοχή ευθύνης τους και η ακτογραμμή ελέγχου είναι τεράστιες, σε μια περίοδο που τα κρούσματα διακίνησης, είτε λαθρομεταναστών είτε, όπως προχθές, λαθραίων τσιγάρων, είναι έντονα στον Κυπαρισσιακό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος ευρύτερα.



Του Ηλία Γιαννόπουλου "ΘΑΡΡΟΣ" 24/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου