Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν από την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά στο Μανιάκι


Σε ύφεση βρισκόταν αργά χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.15 το βράδυ της Πέμπτης στη θέση «Μυγδαλίτσα» Μανιακίου, στην περιοχή μεταξύ Μανιακίου και Μεταμόρφωσης, έχοντας κάψει έως την ώρα εκείνη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης.
Είναι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Μεσσηνία, που εξερράγη υπό άγνωστες συνθήκες σε ένα «γνώριμο», για τα στελέχη της Πυροσβεστικής, χώρο, καθώς στην περιοχή είχαν καταγραφεί στο παρελθόν πολλά ανάλογα περιστατικά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας έσπευσαν να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις τρία PZL, ένα Καναντέρ και 2 ελικόπτερα Έρικσον.
Οι αρχικά λίγες δυνάμεις που έσπευσαν να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο, ενισχύθηκαν σημαντικά από όλη την Πελοπόννησο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι βρέθηκαν στο χώρο περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με περισσότερα από 20 οχήματα. Ανάμεσά τους 9 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα της Τρίπολης, 7 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα της Δυτικής Ελλάδας και 14 άτομα της ΕΜΑΚ.
Στο χώρο παρέμειναν δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ το συντονισμό της προσπάθειας κατάσβεσης είχε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κων. Γιόβας. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή. 


Χ.Χ. "ΘΑΡΡΟΣ" 12/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου