Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκρίθηκαν οι όροι στο λιμάνι της Κορώνης

Εγκρίθηκαν επιτέλους χθες από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, μετά από καθυστέρηση χρόνων, οι περιβαλλοντικοί όροι για τη β’ φάση των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης.
Οι όροι που εκκρεμούσαν από το 2011 και το 2012 εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), του οποίου προεδρεύει ο κ. Διδασκάλου. 

Ωστόσο, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αναφέρει πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδιαφορεί εντελώς για το λιμάνι της Κορώνης. Σημειώνει ότι «όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει υποβάλει αίτημα για να ενταχθεί το έργο της αποκατάσταση του λιμανιού της Κορώνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το 2014». Παρατηρεί πως «οι ευθύνες της Περιφέρειας είναι μεγάλες και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια είναι απλώς "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και προσθέτει: 
«Η Περιφέρεια για μια ακόμη φορά αδιαφορεί εντελώς για να υλοποιηθεί επιτέλους η αποκατάσταση του λιμανιού της Κορώνης. Επειδή είναι απαράδεκτο ο περιφερειάρχης να εμπαίζει τους πολίτες της Κορώνης οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενταχθεί το έργο της αποκατάστασης του λιμανιού της Κορώνης στο ΠΔΕ, για να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του έργου».   
Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2011 ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει υποσχεθεί ότι υπάρχει 1,5 εκ. ευρώ, από τις Δημόσιες Επενδύσεις, για το έργο στο λιμάνι της Κορώνης.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/44107-koroni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου