Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Σαμαρά για την προσφορά του Μεσσήνιου βουλευτή Νίκου Κότσιρα σε ομογένεια και Αυστραλία


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με μήνυμά του, επαίνεσε την προσφορά του ομογενή Φιλελεύθερου βουλευτή της Βικτώριας, Νίκου Κότσιρα, προς την ομογένεια, την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.
 «Ο Μεσσήνιος πολιτικός πρόσφερε πολλά στην θετή του πατρίδα αλλά και στον Ελληνισμό» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του που προβλήθηκε σε αποχαιρετιστήρια δεξίωση μιας και ο κ. Κότσιρας εγκαταλείπει την πολιτική.
Μεταδόθηκαν ακόμα μηνύματα, με τα οποία εξυμνήθηκε η προσφορά του ομογενή πολιτικού, από τον πρώην πολιτειακό πρωθυπουργό Τζεφ Κένετ, το νυν πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάφθαϊν, αλλά και από άλλους υπουργούς και βουλευτές.
Η δεξίωση έγινε στο εστιατόριο "MESA" και ο 55χρονος βουλευτής ήταν περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, συγγενείς τους, συνεργάτες και φίλους.
Ανάμεσά τους και ο υπουργός Πολυπολιτισμού Μάθιου Γκάϊ, που θα είναι υποψήφιος πλέον στην έδρα Μπουλίν, την οποία κατείχε ο κ. Κότσιρας για 14 χρόνια.
Βαθειά συγκινημένος ο κ. Κότσιρας είπε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα εγγόνια του από ότι αφιέρωσε στα παιδιά του.
Δήλωσε υπερήφανος για τα επιτεύγματά του και ευχαρίστησε την μητέρα του που ήταν στην εκδήλωση, αλλά και τον πατέρα του που δεν είναι πλέον στη ζωή.
Ο Νίκος Κότσιρας έφτασε οικογενειακώς στη Μελβούρνη με το «Πατρίς» το 1964. Ήταν μόλις πέντε χρονών. Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου, αλλά τον κέρδισε η πολιτική. Ήταν ο πρώτος, γεννημένος στην Ελλάδα, υπουργός του Φιλελεύθερου κόμματος της Βικτώριας. Γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού, κοντά στην Πύλο το 1959 και ανέπτυξε μια πολύχρονη, στενή φιλία με το συντοπίτη του, Αντώνη Σαμαρά. 
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλός του πρώην πρωθυπουργού της Βικτώριας και γνωστού φιλέλληνα, Τζεφ Κένετ. Υπηρέτησε ως υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων αρχικά και στη συνέχεια και υπουργός Ενέργειας. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/46934-kotsiras-samras-australia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου